h i r d e t é s

Fideszes országgyűlési képviselőt is érint egy most indult nyomozás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fideszes országgyűlési képviselőt is érint egy most indult nyomozás

2021. május 05. - 07:10

 

A rendőrség ezúttal versenyt korlátozó megállapodás tilalma közbeszerzési eljárásban minősítéssel indított eljárást.

Kovács Sándor - Fotó: Balázs Attila / MTI

Nyomozást rendelt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, miután a 24.hu bemutatta, hogy Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő barátjának cége néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a térségben – tudta meg a lap.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a rendőrség április 30-án rendelt el nyomozást versenyt korlátozó megállapodás tilalma közbeszerzési eljárásban minősítéssel Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentése alapján.

Az ügy előzménye, hogy a nyírségi tendereken taroló társaság, a fő profilként mérnöki tevékenységgel és műszaki tanácsadással foglalkozó GÉ-65 Mérnökiroda Kft. az elmúlt években összesen 13 közbeszerzést nyert el olyan településeken, amelyek Kovács Sándor választókerületéhez tartoznak. A fideszes és független polgármesterek által vezetett települések közbeszerzéseinek többségén egyedüli pályázóként indult a társaság. A cég tulajdonosát, Galambosi Csabát nem csupán baráti szálak fűzik a kormánypárti politikushoz: a közelmúltig egy másik cégben még üzlettársa volt Kovács feleségének.

Az üzleti kapcsolatot azonban a 24.hu korábbi cikke után nem sokkal megszüntették.

A lap megjegyezte, hogy volt olyan nyertes közbeszerzése is a GÉ-65 Mérnökiroda Kft.-nek, amit a Kovács Sándor felesége által vezetett, európai uniós támogatásokat elnyerő egyesület írt ki.

Egy másik nyomozás is indult a politikust és családját érintően, miután szintén a 24.hu feltárta, hogy Kovács családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával az európai uniós pénzek miatt. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s