h i r d e t é s

Fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök

2019. november 12. - 15:03

 

Szerda reggeltől csütörtök reggelig fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

A kép illusztráció! - Forrás: Keszi Channel

Az Ország Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 18. Rail Action Day 24 Blue elnevezésű akció során az abban részt vevő szervek szerda reggel 7 órától csütörtök reggel 7 óráig végeznek fokozott ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

Az akció célja elsősorban - kiemelten a nemzetközi - személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása. Fokozott figyelmet fordítanak a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására.

Az ellenőrzés kiterjed továbbá a fémlopások megelőzésére, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépésre, illetve a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére - írták. (MTI)


 

h i r d e t é s