h i r d e t é s

Forgács Gábor: "Neki köszönhetem, hogy átálltam a humoros oldalra..."

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Forgács Gábor: "Neki köszönhetem, hogy átálltam a humoros oldalra..."

2018. május 16. - 16:38

 

Forgács Gábor interjú a Sztárportréban! 

A beavatás: 

Forgács Gábor: "Annak idején betettek egy Koós Express show-ba. Vittem a dalaimat, a gitáromat, de mondta Koós Jani, hogy ez kevés. Kellene valami kis vicces, vagy humoros dolog. Ekkor írtam egy jelenetet, amit addig soha nem csináltam - ott derült ki, hogy tudok jelenetet írni.

Tulajdonképpen neki köszönhetem, hogy átálltam a humoros oldalra, mert ő belevitt engem ebbe. 

A jelenet arról szólt, hogy én nagyon hálás vagyok neki, hogy betett engem ebbe a műsorba, és hálából megtanítom őt jódlizni. Ő pedig nem akar megtanulni jódlizni egyáltalán, viszont ha egy kis készpénzt adnék, annak jobban örülne... Ebből sikerült csinálnunk egy olyan jelenetet, ami pazar siker volt. Onnantól beavatottja lettem a humornak, és az előadó-művészetnek."

 

A jódlitól a humorig: Forgács Gábor eredetileg jódli számokkal lett ismert. Önálló estjein, ha kérik, a mai napig előad jódli számokat is. 

"A jódli eredetileg nem éneklési stílusnak készült, hanem kommunikációs eszköz volt, például a hegyek között így beszélgettek egymással. Megállapodtak abban, hogy melyik trilla mit jelent, és alkalmazták. Azután bekerült a népdal világba, mint éneklési stílus is."

A Sztárportréban Forgács Gábort hallhatják jódlizni!


 

h i r d e t é s