h i r d e t é s


Gyanús csomag miatt lezárták a németországi Ulm belvárosának egy részét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyanús csomag miatt lezárták a németországi Ulm belvárosának egy részét

2017. december 06. - 13:07

 

Egy feladó nélküli, gyanús postai küldemény miatt lezárták szerdán a németországi Ulm belvárosának egy részét.

Illusztráció: FAZ.net

A csomagot egy gyógyszertárba küldték, amely a Wengentor nevű belvárosi irodaház földszintjén működik. A gyógyszertár munkatársa gyanúsnak tartotta a küldeményt, és elővigyázatosságból riasztotta a rendőrséget.

 Az épületet kiürítették, a környéket lezárták.

Az SWR szerint egyelőre nem tudni, hogy az eset kapcsolatban áll-e a német posta (Deutsche Post) DHL nevű csomagküldő vállalkozása elleni zsarolási üggyel.

A napokban Potsdamban egy gyógyszertárba, korábban pedig az Odera menti Frankfurtban egy vállalkozáshoz érkezett robbanószerkezetet tartalmazó csomag. 

Rendőrségi adatok szerint az ismeretlen elkövető vagy elkövetők millió eurós nagyságrendű összeget követelnek a DHL-től, és azzal fenyegetnek, hogy újabb veszélyes küldeményeket indítanak útnak, ha nem kapják meg a pénzt.

A Bild című lap értesülése szerint 10 millió eurónak (3,1 milliárd forint) megfelelő összeget követeltek a bitcoin nevű virtuális valutában.

Frissítés:

Ártalmatlannak bizonyult a németországi Ulmban szerdán talált feladó nélküli, gyanús postai küldemény, amely miatt lezárták a  belváros egy részét

- jelentette a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság.

(MTI)h i r d e t é s

betöltés..

;