h i r d e t é s

Gyártás közben, emberi hiba miatt lett selejtes 15 millió Janssen-vakcina

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Gyártás közben, emberi hiba miatt lett selejtes 15 millió Janssen-vakcina

2021. április 01. - 06:23

 

Emberi hiba miatt nem felelt meg a minőségellenőrzésen a Johnson and Johnson (J&J) gyógyszeripari vállalata, a Janssen által kifejlesztett vakcina egyik amerikai szállítmánya - közölte a vállalat helyi idő szerint szerdán.

Forrás: KEYT

Az AFP francia hírügynökség azt írja, hogy a J&J egyik beszállítója, az Emergent Biosolutions munkatársai összecserélték a vakcina gyártásakor az alapanyagokat, a New York Times szerint a hiba 15 millió adag oltóanyagot érint.

A hibát orvosolták és jelentették a hatóságoknak - közölte a gyógyszergyártó, hangsúlyozva, hogy teljesítették azt az ígéretüket, hogy március végéig 20 millió adag vakcinát szállítanak le az amerikai kormánynak. A The New York Times megjegyzi, hogy a J&J jelenleg hollandiai gyárából szállít oltóanyagot az Egyesült Államokba.

A Janssen-féle vakcina egyetlen dózisból áll, és ezt engedélyezték harmadikként vészhelyzeti alkalmazásra az Egyesült Államokban. Az amerikai kormány egyelőre 100 millió adag megvásárlására kötött szerződést, de Joe Biden amerikai elnök közölte, hogy szeretné ezt a mennyiséget megduplázni. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s