h i r d e t é s

Gyermek- és ifjúsági könyvek az ünnepekre a Móra Kiadótól

Olvasási idő
8perc
Eddig olvastam
a- a+

Gyermek- és ifjúsági könyvek az ünnepekre a Móra Kiadótól

2022. november 25. - 07:57

Adventre, Mikulásra, karácsonyra

Forrás: Móra Kiadó

Ben Miller: Amikor megmentettem a karácsonyt

Jackson mindent tud a karácsonyról: hogy Karácsony apó szánját repülő rénszarvasok húzzák, hogy a titkos műhelyben az Északi-sarkon manók készítik az ajándékokat, és hogy valamilyen csoda folytán Karácsony apó egyetlen éjszaka képes házhoz vinni az ajándékot a Földön élő összes gyereknek. Csak egyet nem tud: hogyan lett a Karácsony apóból Karácsony apó?

Szenteste aztán a fiú személyesen is találkozik Karácsony apóval, aki elmeséli neki hihetetlen élettörténetét.

Elkezdődik a káprázatos mese egy varázslatos, hófödte tájon, ahol Torvil, a zsugori, boldogtalan manó él, aki nem érti, mi a jó a karácsonyban. Jackson talán egészen más történetre számított, de ahogy Karácsony apó is mondja, az igazán jó mesék mindig meglepőek…

Ben Miller színész és komikus Charles Dickens klasszikusát írja újra, amelyhez Daniela Jaglenka Terazzini készített csodálatos illusztrációkat. A könyv végére senkinek nem marad kétsége afelől, hogy Karácsony apó igenis létezik!

Olvass bele itt

 

Karácsony utca

Óriás leporelló kihajtható oldalakkal!

Ez a látványos történet kihajtható lapokkal egyszerre könyv, díszlet a közös játékhoz és a szoba dísze! Tökéletes ajándék 3 - 7 éves gyerekeknek!

Nézz bele itt

 

 

 

 

 

Segíts Mikulásnak!

3D-s képekkel

Mikulás csak arra vár, hogy szétoszthassa a karácsonyi vidámságokat ebben a lenyűgöző könyvecskében, melynek felnyíló ablakai alá te is bekukkanthatsz.

 

 

 

Hiltrud Baier: Vombat a hóban

Karácsonyi mese 24 fejezetben

Vombi, a vombatkölyök örökké izzad az ausztrál hőségben. Milyen jó volna, ha elutazhatna Lappföldre! Ott aztán nagyokat hemperegne a hóban, megnézné a rénszarvasokat, még a Mikulással is találkozna!

A bátor kisvombat felkerekedik.

Egyedül talán nem jutna messzire, ám útközben barátokra talál, akik segítenek neki – a mókás kacsacsőrű emlős, a félénk őz, a kedves borzanyuka és a hallgatag lékhorgász mind-mind azt szeretnék, ha teljesülne a kisvombat nagy álma.

Odaér Vombi Lappföldre karácsonyig? És találkozik a Mikulással? A kedves történet az adventi időszak mind a 24 napjára kínál egy-egy izgalmas fejezetet.

Olvass bele itt

Karácsonyi visszaszámláló

Kinyitható adventi naptárral!

Ezzel a különleges hangulatú, interaktív könyvvel igazán izgalmassá válhat a karácsony előtti időszak. A négy darab színes, forgatható keréknek és a háromoldalnyi, kinyitható adventi kalendáriumnak köszönhetően a kicsik még inkább átélhetik a várakozás örömét. Bátorítsd őket a felfedezésre és a játékra!

Nézz bele itt

 

A Betlehemi Kisded

Készségfejlesztő kirakóssal

Készségfejlesztő kirakós: A kép kirakása közben a gyerekek nemcsak Jézus születésének történetével ismerkedhetnek meg, hanem készségeiket is fejleszthetik. A könyvek lapjain 5 darab nagyméretű kirakós található.

Nézz bele itt

 

 

J. Kovács Judit: Kerekítő manó adventi mondókatára

A Kerekítő manó adventi mondókatárának célja, hogy segítse a családokat ráhangolódni az ünnepre: hogy a család minden tagja meg tudja élni a jelent, és az egymásra figyelés jegyében várják a karácsonyt, melyet a lelki ráhangolódás tesz igazán teljessé. A könyv olvasása, a mondókázás és az ölbeli játékok kiváló lehetőséget nyújtanak minden családnak a minőségi idő megélésére, együtt töltésére.

A mondókatár felépítésének alapját az adventi időszak 24 napja alkotja: december 24 napjához kapcsolódóan tartalmaz mondókákat és ölbeli játékokat, valamint napi érdekességeket. Öröknaptár jellegénél fogva a kötet évek múltán sem veszít aktualitásából.

A mondókatárat téli hangulatú napszámláló rigmusok nyitják. Ezt követik az ünnepi témájú és hangulatú mondókák, amelyekhez J. Kovács Judit készített játékleírást a szülők részére. Minden mondóka mellett helyet kapott egy-egy érdekesség az adott naphoz tartozóan, ahol az olvasónak lehetősége nyílik megismerkedni a népi hagyományokkal, szokásokkal. Így a gyerekek már óvoda előtt találkozhatnak a Mikulás történetével, az adventi koszorú, vagy Luca székének hagyományával, egyéb más téli szokásokkal, népi hiedelmekkel.

A Kerekítő könyvcsalád jól ismert arculatához hűen, a Kerekítő manó adventi mondókatárát Kállai Nagy Krisztina ünnepi hangulatú illusztrációi díszítik.

 

Ünnepi foglalkozások „KEREKÍTŐ MANÓ ADVENTI MONDÓKATÁRA” játékai és jelesnapi érdekességei nyomán

80 helyszínen határon innen, és túl, valamint online 11.27-12.03. között. Részletes információk itt: https://www.facebook.com/events/1250686155488305

Tudomány

Kérdések és válaszok kíváncsi gyerekeknek

Hogyan szagolnak a kígyók? Miért fut olyan gyorsan a gepárd? Lehet-e éhes egy növény? Hogyan keletkezik a szivárvány? Miért eszik követ a krokodil? Mire való a köldökünk? Miért olyan furcsák az álmaink?

Rengeteg izgalmas kérdés és válasz, megannyi érdekesség és különös, meghökkentő tény a tudomány világából - humoros rajzokkal.

Olvass bele itt

 

 

Jane Riordan: Volt egyszer egy mackó

Mielőtt minden elkezdődött - A. A. Milne és E. H. Shepard műve nyomán

A Micimackó megjelenésének 95. évfordulója alkalmából a rendkívül tehetséges író, Jane Riordan egy csodálatos történetgyűjteményt írt, amely A. A. Milne-hez hűen varázslatos világokat idéz meg. A kötet méltó tisztelgés a világ leghíresebb medvéje előtt, és tökéletes alkalom arra, hogy újra találkozhassunk kedves barátainkkal, és megtudjuk, mi minden történt velük, mielőtt a százholdas pagony lakói lettek. A könyvet gyönyörű illusztrációik is díszítik, amelyeket Mark Burgess készített E. H. Shepard stílusában.

Olvass bele itt

 

Michael Ende: A Végtelen Történet

Michael Ende világhírű alkotásának főszereplője Bux Barnabás Boldizsár, aki egy könyvkereskedésben felfedez egy különleges kötetet: A végtelen történetet. A fiú igazi menedékre lel a könyvben, sőt, döbbenten tapasztalja, hogy idővel ő maga is a történet részévé válik, és Fantázia birodalmában kalandozik. Barnabás a történet főhőse lesz, akinek küldetése, hogy megmentse a Kislány Királynőt. Szerencsére két nagy segítője is akad: egy mindenható medál, az AURIN, és Atráskó, a páratlan vitéz. De vajon mit jelent a medálon lévő rejtélyes felirat: "Tedd azt, amit akarsz"? Jól értelmezi hősünk a mondatot? És úgy használja rendkívüli képességeit lehetőségeit, ahogy kell? Siker vagy bukás koronázza küzdelmeit? A Végtelen Történet elképesztő kalandokra hívja mindazon olvasókat, akik még bejáratosak Fantáziába.

Olvass bele itt

 

Miklya Luzsányi Mónika: Vérvonal

Étienne könyve

A betolakodóktól védett Kontinensen élő Étienne számára a jóléti társadalom minden kényelme szinte ingyen elérhető - egészen addig, míg egy nap meg nem hekkelik az identitását. A fiatal egyetemista fiúval hirtelen nagyot fordul a világ: bizonytalan státuszúvá, kirekesztetté, üldözötté válik a Kontinens technikailag fejlett, de fajvédő eszméktől áthatott világában. Igazságtalanság történt vele? Vagy nem az, akinek hitte magát? Miközben minden kártyavárként dől össze benne, Étienne-nek szembe kell néznie egykori énjével és brutális cselekedeteivel is…

Miklya Luzsányi Mónika kétkötetesre tervezett műve a mai valóság visszásságait fiktív elemekkel vegyítő, vérbeli, fordulatos disztópia.

Olvass bele itt

 

Holden Rose/Kovács Attila: Azonosított repülő tárgy

Január 25-én egy gigantikus űrhajó jelent meg Liverpool felett. Sem hangot, sem fényt, sem rádiójeleket nem bocsátott ki magából, három óra múlva pedig eltűnt, mintha sohasem létezett volna. Ez a három óra megváltoztatta a világot. Azóta mindenki erről beszél. Találgatják, kik voltak ezek, milyen szándékkal érkeztek, és persze azt, hogy hol vannak most…

Lester Hall vagyok, és én tudom, hogy hol vannak az idegenek.

Köztünk vannak. Bennünk vannak.

Ez nem egy ártatlan látogatás volt. Hanem egy invázió.

Olvass bele itt

 

 

Nagy játékkönyv - A sárkányok kincse

8 társasjáték

Könyvünk a sárkányok varázslatos világába repít. Választhatsz, hogy a pártjukra állsz, vagy megküzdesz velük. Bárhogyan is döntesz, a könyvben található nyolc táblajáték felhőtlen szórakozást ígér. Nincs más dolgod, mint kipattintani az utolsó oldalról a játékfigurákat-játékkorongokat, és a kezdőpontra helyezni őket.

 

 

 

 

Hétszerszép

Válogatás a világ legszebb meséiből

Ebben a páratlan gyűjteményben az európai irodalom legszebb és legközkedveltebb meséit találhatjuk Hans Christian Andersen, Wilhelm Hauff, Ludwig Bechstein és a Grimm testvérek tollából. A Verana Körting varázslatos rajzaival kiegészült kötetben olyan klasszikusokat olvashatunk, mint A Hókirálynő, a Pöttöm Panna, a Borsószem hercegkisasszony, A Gólyakalifa, Jorinde és Joringel vagy a Holle anyó.

Olvass bele itt

 

 

Marék Veronika: Pörgess és játssz! – Kippkopp és Tipptopp

5 klassz társasjáték telis-tele vidámsággal

Öt izgalmas társasjátékot tartasz a kezedben, melyekkel otthon vagy akár útközben is játszhatsz. Vegyél részt a Békabuliban, lépkedj az őszi leveleken, kapaszkodj fel a borostyánon, kövesd a virágösvényt és gyűjts hógolyókat! A játékok közben megismerheted Kippkoppot, Tipptoppot, és átélheted velük a kalandokat.

 

 

Dan Freedman: Jamie, a focicsoda

Kezdőrúgás

Jamie Johnson minden vágya, hogy iskolája, a Kingfield School legjobb focistája legyen, és egyszer profi játékosként kergesse a labdát. De a próbajáték korántsem úgy sikerül számára, ahogy eltervezte. Vajon van még visszaút? Vagy elszalasztotta a nagy esélyt?

A hasonló című, népszerű tévésorozat kiindulópontjául szolgáló regénysorozat 1. kötete.

Olvass bele itt

 

 

 

Csizmás, a kandúr – Az utolsó kívánság

Legendás viadalok - Feladatok a film alapján

Csizmát fel, kardot a kézbe… bár ezúttal a színes ceruza is elég, hogy kilenc életre szóló kalandban legyen részed a vakmerő kardforgató, nőcsábász és legeslegmenőbb macska, Csizmás Kandúr oldalán.

 

 

 

 

 

Bálint Ágnes,Németh Ágnes: Kukori és Kotkoda

A legvidámabb történetek

Ismeritek Kukorit, a naplopó kakast? És az ő párját, a szorgalmas Kotkodát, aki legszívesebben egész nap csak kapirgálna? Kettőjük szórakoztató kalandjairól mesél ez a képes mesekönyv, amely a sikeres rajzfilmsorozat legvidámabb epizódjai alapján készült. A történetekben feltűnik Kukori szélhámos barátja, Kopasznyakú kakas is, aki méltó társa Kukorinak a munkakerülésben.

De hiába a két jómadár minden ravaszsága - a derék Hápogi szomszéd vagy a pimasz Szöcske segítségével Kotkoda szinte mindig megleckézteti a széltoló kakasokat.

Olvass bele itt


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky