h i r d e t é s

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a kieső jövedelmeket miből lehet pótolni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a kieső jövedelmeket miből lehet pótolni

2020. március 31. - 13:46

 

A Demokratikus Koalíció elnöke arra szólította fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként Magyarországnak megítélt mintegy 2000 milliárd forintos (5,6 milliárd euró) uniós támogatásból pótolja a munkavállalók kieső jövedelmeit.

Gyurcsány Ferenc - Forrás: MTI/Kovács Tamás

Gyurcsány Ferenc keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az EU most kivételesen gyorsan döntött, a pénz akár "mától vagy holnaptól" rendelkezésre állhat arra, hogy a kormány segítse a munkahelyüket elvesztőket. A kabinet azonban mégsem tett ilyen lépést - jelentette ki.

A pártelnök úgy számolt, hogy amennyiben egymillióan veszítik el a munkájukat, akkor az uniós támogatásból hat hónapon keresztül lehetne fizetni az ő kieső jövedelmük négyötödét. A politikus ezért arra szólította fel a kormányt, hogy fizesse ki az állásukat részben vagy egészben elveszítő, illetve fizetés nélküli szabadságra küldött munkavállalók elmaradt jövedelmének a nyolcvan százalékát.

A pártelnök úgy értékelt, hogy a kormány nagy késéssel kezdte el a járvány elleni védekezésre való felkészülést. Ma is hiányoznak a tömeges tesztek, a legszélesebb körben, de elsősorban az egészségügyben biztosítani kell a védőfelszereléseket és nagyobb erőfeszítéseket kell tenni a kórházi eszközök beszerzéséért - jelentette ki Gyurcsány Ferenc. (MTI)


 

h i r d e t é s