h i r d e t é s

Ha nem tudnak megegyezni a kormánnyal a magánbenzinkutak, autós demonstrációba kezdenek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ha nem tudnak megegyezni a kormánnyal a magánbenzinkutak, autós demonstrációba kezdenek

2022. február 20. - 17:50

Autós demonstrációra készülnek és petíciót címeznek Orbán Viktornak a magánbenzinkutak üzemeltetői, ha holnapi tárgyalásukon sem történik előrelépés a kormánnyal. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Emellett saját érdekérvényesítő szervezet létrehozását is tervezik a 480 forintos árstop miatt. A Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára szerint hiába tárgyal a kabinet az érintettekkel, hetekbe is telhet bármilyen eredmény elérése. ​

Az üzemeltetők szeretnék elkerülni a csődhullámot, hiszen a benzinkutaknak már többe kerül az üzemanyag beszerzése, mint amennyiért eladhatják azt. Szombati cikkében írt arról Vég Márton, hogy az első benzinkút már be is zárt, mert havi félmilliós veszteséget okozott az üzemeltetőnek a hatósági ár. Kis kutak százaira várhat még ez a sors.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal való tárgyaláson a magánbenzinkutak érdekeiket a Vállalkozók Országos Szövetsége képviseli. Perlusz László, a VOSZ főtitkára szerint akár néhány hét alatt is el lehet érni eredményt. Úgy véli, valamiféle közteherviselés jelenthetne megoldást, de az érintetteken egyéb módon, például célzott támogatással is ki lehetne segíteni.

A kisebb töltőállomásoknak már hetek óta komoly gondot okoz az árstop. Szlovákiából benzinturizmus indult meg a határhoz közeli kutakra, vannak kutak, ahol korlátozzák a kiadható mennyiséget. (atv.hu)