h i r d e t é s

Hadházy Ákos tárgyalni hívta az ellenzéket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hadházy Ákos tárgyalni hívta az ellenzéket

2022. április 11. - 10:23

A képviselő arról szeretne velük egyeztetni, hogyan fogják közösen elkerülni a "díszletellenzékké" válást a parlamentben.

Forrás: Jakab Péter/Facebook

„Levélben fordultunk a parlamenti pártok elnökeihez. Egyeztetést kezdeményeztünk azokról a javaslatokról, amelyekkel szerintünk el lehet kerülni, hogy a mandátumok felvétele után "díszletellenzékként", egy tisztességtelen választáson létrejött parlamentben legitimáljuk a Fidesz hatalmát” – írta a Facebookon Hadházy Ákos független képviselő.

Hadházy szerint „bár a parlament nyitóülése még kicsit messzebb van, több okból sürgős lenne erről beszélni. Az egyik, hogy információim szerint egyes pártok már a hét elején megkezdenék a parlamenti pozíciók elosztásáról szóló megbeszélést - mi azt javasljuk, hogy ezt mindenképpen előzze meg egy eszmecsere többek között arról, hogy szabad-e ilyen komoly munkával nem, de annál több fizetéssel járó pozíciókat elfogadni”.

A politikus kiemelte, hogy azért is van szükség sürgős egyeztetésre, mert vasárnap Ungár Péter az LMP részéről már jelezte, hogy részt fognak venni az alakuló ülésen, ahol a Nemzeti Választási Bizottság elnöke jelenteni fogja a köztársasági elnöknek, hogy a választás rendben zajlott le.

„Szerencsére a Momentum a hétvégén azt jelentette be, hogy nem vesznek részt az alakuló ülésen és információim szerint az elnökség egyéb lépésekről is tárgyal. Reményeink szerint a többi párt is nyitott lesz arra, hogy ezekről a rendkívül fontos kérdésekről mielőbb eszmét cseréljünk és abban is bízom, hogy korábbi pártom képviselőit is meggyőzhetem arról: problémákról, megoldási javaslatokról nem csak a parlamentben lehet beszélni úgy, hogy az látható legyen. A képviselők mandátumukkal a Tisztelt(?) Ház falain kívül is élhetnek, sőt, jelen viszonyok közepette ott élhetnek csak igazán hasznosan” – tette hozzá Hadházy. (hvg.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!