h i r d e t é s

Hadházy pert nyert a Magyar Időkkel szemben, 200 ezret fizethet neki az össze-vissza hazudozó kormánylap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hadházy pert nyert a Magyar Időkkel szemben, 200 ezret fizethet neki az össze-vissza hazudozó kormánylap

2018. május 16. - 14:06

 

Az LMP lemondott társelnökének papírja van arról, hogy nincs tele korrupciós ügyekkel és nincs méregdrága magángépe sem. - írja a 168ora.hu.

Forrás: 168ora.hu

A Fővárosi törvényszék ítélete szerint a  kormány üzemi lapja a „Hadházy rögzítette hajdani frakciótársai beszélgetését"című cikkben valótlanul híresztelte – és ezzel megsértette Hadházy jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát –,  hogy a szekszárdi Fidesz-frakcióba bekönyörögte magát, személye és környezete tele van korrupciós ügyekkel, családja a Tolna megyei földmutyiban érintett, valamint hogy kínos ingatlanügyeivel tönkretett egy kisnyugdíjast és egy fogyatékkal élőket foglalkoztató vállalkozást 

Ezenfelül, a Magyar Idők azt a tényt, hogy Hadházy egy repülő egyesület tagjaként az egyesület tulajdonában álló 1966-ban gyártott repülőgéppel időnként repülni szokott „a méregdrága magánrepülőgépet használ” kifejezéssel írta le, abban a hamis színben tüntette fel, hogy az a saját méregdrága repülőgépe. A lap és ezzel is megsértette Hadházy jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát.

Az ítélet szerint a Magyar Időknek tizenöt napon belül meg kell jelentetnie a helyreigazítást, valamint a honlapján 15 napon keresztül szerepeltetniük kell az ítéletet.

Ezen kívül 200 ezer forint sérelemdíjat kell még megfizetniük Hadházy Ákos javára. 

– írja a 444.

168ora.hu


 

h i r d e t é s