h i r d e t é s

Hajléktalanellenes konzultációval hergeli a józsefvárosiakat a helyi fideszes polgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hajléktalanellenes konzultációval hergeli a józsefvárosiakat a helyi fideszes polgármester

2019. május 13. - 08:12

 

A Mérce információi szerint, „Józsefváros rendje és biztonsága érdekében” kerületi konzultációt indított a helyi lakosoknak Sára Botond fideszes polgármester. - írja a hirek.ma.

Illusztráció: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport

Sára szerint a konzultáció azért szükséges, mert a „kisebb horderejű, de a mindennapokban zavaró nehézségeket” is orvosolni kell, ha továbbra is azt akarják a lakók, hogy a városrész fejlődése folytatódjon.

Ilyen zavaró nehézség a hulladékgyűjtőkkel kapcsolatos gond, a járdaszakaszok tisztántartása, valamint az is, hogy – a magyar törvényekkel szembemenve – büntetlen előélethez köthessék az önkormányzati lakásbérlést.

A kérdőív egyik legerősebb eleme azonban a hajléktalanokkal kapcsolatos, ami így szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az önkormányzat és a rendőrség kiemelt akciókat folytasson öt kiemelt területen (kábítószerrel kapcsolatos problémák, hajléktalanságból eredő közterületi problémák, illegális hulladéklerakás, közterületi alkoholfogyasztás, közterületi éjszakai hangoskodás)?

A 7. kérdés pedig azt feszegeti:

Egyetért-e Ön azzal, hogy mivel a hajléktalan-ellátással foglalkozó, és ételosztó tevékenységet folytató szervezetek tevékenységükkel környezetüket az átlagnál erőteljesebben terhelik, és ezzel akár közegészségügyi vészhelyzetet okozhatnak, nagyobb mértékben vegyenek részt a probléma kezelésében? Ha ezt nem teszik, nem működhetnek belvárosi környezetben.

A Mérce megjegyzi, a tizenkét kérdésből összesen háromban a hajléktalanokat és az őket segítő szervezeteket teszi meg a polgármester a kerület problémájának, és rendőrségi intézkedést, ellehetetlenítést, működési engedély visszavonását jelöli meg opcióként.

hirek.ma


 

Kommentek

h i r d e t é s