h i r d e t é s


Három éve a raktárban porosodnak a mentőknek vásárolt tabletek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Három éve a raktárban porosodnak a mentőknek vásárolt tabletek

2016. július 25. - 07:03
0 komment

 

A nyolc hónapja kinevezett OMSZ-főigazgató azt ígéri, idén megkísérlik először Bács-Kiskunban, majd a dél-alföldön fölszerelni tabletekkel a kocsikat.

Tablet a mentőknél - Forrás: hirtv.hu

Három éve tárolják már raktárban a mentőknek vásárolt tableteket, de most, évekkel a beszerzésük után megpróbálják használatba venni a mentősök az intelligens fedélzeti terminálokat - írta a Népszabadság hétfőn.

Az internetes kapcsolattartást lehetővé tevő, ezzel a segítségnyújtást gyorsító, úgynevezett integrált vállalati és mentésirányítási projektre csaknem ötmilliárd forintot adott az Európai Unió. Az új mentésirányítási központ el is készült, de az uniós pénzből vásárolt tabletekkel a mai napig nem szerelték fel a mentőket - olvasható a napilapban.

A lapnak Máté Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nyolc hónapja munkába állt főigazgatója elmondta: a tabletek még idén a mentőautókba kerülnek. Most a szoftverfejlesztők új programot írnak a gépekre, amellyel biztonságosabb lesz a működés - tette hozzá.

Az OMSZ főigazgatója hozzátette: az új programmal a tabletek tesztelése Bács-Kiskun megyében zajlik, ha ott jól mennek a dolgok, továbblépnek, és a dél-alföldi régió kocsijait is fölszerelik a kézi számítógépekkel.

A lap szerint a jelenleg tesztelt verzió alapján az eredetileg tervezett funkciók közül sok minden kimarad, így például a kocsi nem kap a segélyhívás pillanatától térképet a cím mellé és a kórház sem láthatja a mentő odaérkezése előtt az oda kiszignált pácienssel kapcsolatos adatokat. (MTI) / hvg.huh i r d e t é s

betöltés..

;