h i r d e t é s

Használat-arányos rendszert az autópályákon, állítsák vissza a négynapos matricát!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Használat-arányos rendszert az autópályákon, állítsák vissza a négynapos matricát!

2018. szeptember 04. - 16:03

 

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány úgy akarja megemelni a tíznapos autópálya-matrica árát, hogy közben érdemi fejlesztés és bővítés nem történt.

Az elmúlt nyolc évben az ország gazdasági teljesítőképessége lehetőséget teremtett volna a nagyszabású útfejlesztések megvalósítására, ennek ellenére az M7-es vagy az M1-es autópálya kiszélesítése hosszú évek óta várat magára.

Az autópályák állapota és mennyisége nem felel meg a kor követelményeinek, az utak rossz minősége és túlterheltsége miatt pedig állandóak a torlódások és a dugók a sztrádán. Ezek után elfogadhatatlannak tartjuk, hogy drágítani akarják az útdíjat.

Az emelés helyett lehetőséget kellene teremteni arra, hogy az autósok csak annyit fizessenek az útért, amennyit használják. A Liberálisok ezért a négynapos matrica visszaállítását, valamint a használat-arányos fizetési rendszer bevezetését kezdeményezik. A jelenlegi kamerarendszerrel könnyen megoldható lenne, hogy mindenki csak annyit fizessen a sztrádáért, amennyit használja.

A Magyar Liberális Párt szerint átgondolt, átfogó útépítési koncepcióra, az utak hosszának és szélességének növelésére, az autópályákat keresztbe összekötő sztrádák és gyorsforgalmi utak építésére és fejlesztésére lenne szükség. Arra kérjük a kormányt, hogy ne fokozzák tovább az autósok elégedetlenséget, az indokolatlan drágítás helyett előbb a szolgáltatás minőségén javítsanak!

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Liberálisok Facebook-oldalán:

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s