h i r d e t é s

Hátborzongató részletek a Covid-osztályon elkövetett szurkálásról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hátborzongató részletek a Covid-osztályon elkövetett szurkálásról

2021. március 17. - 13:34

 

A szúrások az áldozat agyát is elérték, a tanárnőt gépek tartják életben.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Balázs Attila

A Blikk információi szerint a kínai állampolgárságú férfi azért támadt a lélegeztetőgépen lévő 54 éves betegtársára, mert a bekerülése előtt drogfüggő volt, így a kórházban komoly elvonási tünetekkel küzdött. Az még továbbra is rejtély, miként szerezte meg a sebészeti ollót, amellyel végrehajtotta a vérengzést. A Blikk értesülése szerint nem ez volt az első dühkitörése, korábban is rátámadt egy másik betegre.

Ami tudható, hogy szombaton egy VI. kerületi intézmény – Honvédkórház – Covid-osztályán egyszer csak a korábban szintén lélegeztetőgépen lévő 37 éves férfi felkelt az ágyából, magához vette a borotvaéles orvosi eszközt, amivel a mélyaltatásban lévő, mozdulatlan nőre támadt. Tettével életveszélyes sérüléseket okozott, súlyosan megsebesítette áldozata mindkét szemét, valamint a testén is ejtett szúrásokat. A nő fején lévő szúrások az agyát is érintették.

Az elkövető a vérengzés után el akart rohanni az osztályról, egy biztonsági őr próbálta feltartóztatni, de őt is megsebesítette. Végül a terézvárosi rendőrök kapták el a kórház udvarán.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki a kényszerintézkedés helyszínéül. Elmondta azt is, hogy a férfi nem tett részletes vallomást az ülésen, és azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a férfit gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.(Infostart)

Frissítés (2021. március 17. 13:49)

Meghalt a Honvédkórház COVID-osztályán sebészollóval megszurkált tanár

Reggel elhunyt a tanárnő, akit egy őrjöngő kínai férfi szurkált össze a Honvédkórház egyik covid-osztályán – írta meg a Blikk.


 

Kommentek

h i r d e t é s