h i r d e t é s

Hathetes csecsemő a legfiatalabb amerikai áldozat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hathetes csecsemő a legfiatalabb amerikai áldozat

2020. április 03. - 17:11

 

Napról napra súlyosabb az új koronavírus-járvány az Egyesült Államokban.

A kép illusztráció! - Forrás: Shutterstock

Egy nap alatt több mint 25 ezer új beteget regisztráltak, a fertőzöttek száma meghaladja a 216 ezret, ami világviszonylatban a legmagasabb szám – jelentette a Johns Hopkins Egyetem. Több mint 5100 ember vesztette életét, köztük egy hathetes csecsemő Connecticut államban.

Donald Trump elnök arról beszélt, hogy a kijárási tilalom és a korlátozások bevezetését továbbra is meghagyja a tagállamok hatáskörében. Közben egyeztetett a kínai elnökkel, hogy Kína milyen intézkedésekkel kezelte a járványt Vuhanban. Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy nagyon jó kapcsolata van a kínai államfővel.

Sajtóhírek szerint egyre fogynak az egészségügyi védőfelszerelések, a tagállamok és a szövetségi kormány egymással harcol a felszerelések beszerzéséért, a kereslet nagyon megnövelte az árakat.

Továbbra is New Yorkban van a legtöbb koronavírussal fertőzött. Oroszország egy teherrepülőgépnyi orvosi felszerelést küldött az amerikai nagyvárosba.

New York mellett New Orleans és Detroit számít gócpontnak.

Floridában, Georgiában és Mississippiben is kijárási tilalmat vezettek be. Az Egyesült Államok lakosságának már 75 százalékát érintik a korlátozások. Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója bejelentette, hogy az idei tanévben már nem nyitnak ki az iskolák az államban.

Missouriban terrorizmus gyanújával vádat emeltek egy férfi ellen, mert egy boltban szándékosan ráköhögött másokra. Egy helyi újság szerint a férfit őrizetbe vették, de 25 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. A boltot fertőtlenítették.

Lezártak több börtönt is. A következő két hétben 146 ezer rab nem léphet ki cellájából.. A szövetségi büntetés-végrehajtás azután döntött a szigorítás mellett, hogy egy louisianai börtönben meghalt két rab a COVID-19 miatt, több mint húsz pedig kórházban van. Az őrök közül is többen megfertőződtek. (MTI) / Euronews


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s