h i r d e t é s


Hatsávos mega-autópályaszerűséget építenek: hatalmas erdőirtás készül a Határ út környékén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hatsávos mega-autópályaszerűséget építenek: hatalmas erdőirtás készül a Határ út környékén

2017. szeptember 14. - 09:35

 

A Fidesz megint úgy döntött, ahogy szokott - az ott élőket nem kérdezte meg.

Forrás: XIX. kerület - Ittlakunk.hu

Miközben a kormányzat a helyi lakosok véleményének figyelmen kívül hagyásával próbálja keresztülverni azt a holdkóros tervet, hogy hatsávos mega-autópályaszerűséget építsen egy sűrűn lakott budapesti terület közepébe, kiirtva ezzel Dél-Pest egyik legnépszerűbb zöld foltját, a helyi Fidesz-politikusok is megmozdultak az ügyben, adott esetben a saját kormányukkal is szembemenve – írja a 444.hu.

A legkeményebb ellenzéki az ügyben – nem sokan tippelnének erre – Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, 2018-as képviselőjelölt, a Fidesz volt kommunikációs igazgatója. A mindenből kihagyott lakók közben levelet küldtek Áder János köztársasági elnöknek – tudta meg a 444.

A döntéshozók maguk is érezhetik, mennyire kínos dolgot kellene képviselniük, ezért lehet, hogy hogy sem a főpolgármester, sem Soltész fejlesztési miniszter nem mertek megjelenni a témában összehívott lakossági fórumokon.

A lakók egy része úgy tudja, hogy a beruházás ebben a formájában eldöntött tény, amit a tervek szeptember 20-i zsűrizésén fognak szentesíteni, úgy, hogy az erdejükre már keresztet is vethetnek. Éppen ezért írtak levelet kétségbeesésükben Áder Jánosnak, benne olyan bekezdésekkel, hogy

Nem kevés család csak és kizárólag azért költözött ide, vagy azért nem ment el innen, hogy Budapest utolsó oázisát élvezhesse, élhető környezetet biztosítson mind önmaga, mind családtagjai számára. Az itt található flóra és fauna a beígért újratelepítések ellenére is véglegesen pótolhatatlan lenne.

További részletek a 444.hu-n. (propeller.hu)h i r d e t é s

betöltés...

;