fbpx Hazaküldték a rossz műszaki állapotú román harckocsikat egy NATO-hadgyakorlatról | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hazaküldték a rossz műszaki állapotú román harckocsikat egy NATO-hadgyakorlatról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hazaküldték a rossz műszaki állapotú román harckocsikat egy NATO-hadgyakorlatról

2021. október 13. - 17:46

 

Hazaküldték a román harckocsikat a németországi Green Griffin 21 NATO-hadgyakorlatról, mert ömlött belőlük az olaj – írja a Főtér.

Forrás: Főtér.ro

A hivatalos közlésekben azt jelent meg, hogy a harckocsik helytálltak a próbán, de a román sajtó úgy értesült, hogy ehhez képest a valóságban nem volt túl fényes a helyzet. A hadgyakorlat még a múlt héten zajlott le, a besztercei 812-es gyalogos zászlóalj Brandenburgban gyakorlatozott a többi ország katonai egységeivel. A hadgyakorlat részeként Klietz településről vonulták át Lehnin település gyakorlóterére 12 harci járművel. 

EKÖZBEN VISZONT A JÁRMŰVEIKBŐL CSAK ÚGY DŐLT AZ ÜZEMANYAG.

Mire észrevették a problémát, addigra az üzemanyag már tíz kilométer hosszan terítette be az úttestet.

ÍGY AZTÁN A KÖZÚTI HATÓSÁGOKNAK KÜLÖNLEGES JÁRMŰVEKKEL KELLETT FELTAKARÍTANIUK AZ UTAKAT, mivel az aszfaltba beleivódott olajt csak nagyon nehezen tudták eltávolítani. 

német sajtó szerint a problémát az okozta, hogy a román harckocsik elavultak voltak, még szovjet technológia alapján készültek. 

A PROBLÉMÁS JÁRMŰVEKET VÉGÜL HAZASZÁLLÍTTATTÁK ROMÁNIÁBA, mivel nem bíztak benne, hogy ha saját keréken közlekednek, akkor nem ismétlődik meg a baleset. (Index)


 

Kommentek

h i r d e t é s