h i r d e t é s

Hazudtak a lányok a zaklatásról, kirúgták a Pest megyei igazgatót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hazudtak a lányok a zaklatásról, kirúgták a Pest megyei igazgatót

2018. május 11. - 07:07

 

Három diáklány hamisan pedofíliával vádolt egy tanárt. Az igazgató az illető védelmére kelt, a végén őt rúgták ki az iskolából.

A kép illusztráció! - Forrás: ripost.hu

A tankerületi központ azután bocsátotta el azonnali hatállyal a Pest megyei iskola vezetőjét, hogy a belső vizsgálat kiderítette: a lányok hazudtak, vagyis nem zaklatta őket az iskola pedagógusa.

Az intézményben tanuló ötszáz diák szüleinek többsége felháborodottan fogadta a hírt, és több mint kétszáz szülő petícióban követeli az igazgató és a helyettes rehabilitációját. Szerintük a pedofil ügy csak kapóra jött a tankerület vezetőjének a kirúgásokhoz.

"A belső vizsgálat megállapította, hogy a három lányt nem molesztálta senki,

s ők csak azért találták ki a vádakat, hogy kirúgassák a tanárukat.

A diákokat az iskolából határozattal eltanácsolták. Ők másnap mégis bementek az iskolába. A triót ekkor a könyvtárban helyezték el, ahol tanári felügyelettel tanultak. Szüleik viszont ennek egyáltalán nem örültek, panaszt tettek az iskola vezetőségénél" – mondták el a Blikknek nevük elhallgatását kérő szülők.

A botrány híre ezután jutott el a tankerületi központig. Végül április 24-én a igazgatót és a helyettesét rendkívüli felmondással elküldték. A pedofíliával hamisan megvádolt tanárnak nem kellett mennie, vádlóit, a könyvtárba száműzött három diáklányt viszont szüleik azóta kivették az iskolából.

Rendkívüli értekezleten követelték az iskolában továbbra is tanuló gyerekek szülei, hogy vegyék vissza állásába az igazgatót.

– Most a lábát sem teheti be az épületbe, csak mert megvédte a kollégáját, és ezért szembefordult a tankerületi vezetővel – mondta az egyik tanuló édesanyja.

A szülői munkaközösség petíciót adott át a tankerület vezetőjének.Ebben többek között azt írják, felvetődik a gyanú, hogy más személyes konfliktus miatt bocsátották el az igazgatónőt, s a pedofilvád csak ürügy volt. Aggodalmuknak adtak hangot amiatt is, mi lesz az iskola tanulóival, mert ha így marad minden, hamarosan több tanár is felmond. (ripost.hu)


 

h i r d e t é s