h i r d e t é s

Helyenként nem szabadulunk a záporoktól, de a legmelegebb órákban 19 fok is jöhet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Helyenként nem szabadulunk a záporoktól, de a legmelegebb órákban 19 fok is jöhet

2019. április 17. - 06:12

 

Szerdán délelőtt jellemzően közepesen felhős lesz az ég, északkeleten várható záporeső.- írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mónus Márton

Délután változóan felhős lesz az ég, szórványosan alakulhatnak ki záporok, néhol kis eséllyel egy-egy zivatar is előfordulhat. Élénk lesz az északkeleti szél. 14, 19 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán kettősfront közelíti meg térségünket, így átmenetileg változékonyabbra fordul az idő, amelynek hatására többeknél jelentkezhet vérnyomás-ingadozás. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán egy tőlünk keletre kimélyülő sekély ciklon kettősfrontja okoz változékony időt, ez pedig sokak szervezetét megviseli. A görcsös és gyulladásos panaszok mellett gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, a szív- és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat. A krónikus betegek és idősek kerüljék a szellemileg és fizikailag megterhelő tevékenységeket és lehetőség szerint pihenjenek többet. Záporok idején átmenetileg fülledté válik a levegő, légszomj és mellkasi fájdalom jelentkezhet - az asztmások mérsékelten nehéz napra számítsanak.

Az északi, északkeleti irányú szél erős marad, amelynek hatására továbbra is erős fejfájásra kell készülni, emellett ingerlékenyebb és nyugtalanabb lehet a megszokottnál. Fogyasszon több folyadékot, a magas koffeintartalmú italokat viszont kerülj!

Az időjárás az ország nagy részén nem kedvez a szabadtéri programoknak, több helyen várható, gyenge eső, záporeső. A felhős, csapadékos tájakon jelentősen csökken a hő- és komfortérzet, melyen az időnként megerősödő szél tovább ront. 

A pollenterhelés nem változik, záporok környezetében átmenetileg kitisztul a levegő és lokálisan csökken a légköri pollenkoncentráció.

A közlekedésben is nehéz napra számíthat: a csapadék hatására többfelé találkozhat nedves útszakaszokkal, növekszik a balesetveszély. Napközben erős lökések kísérhetik a szelet, ez csökkenti a menetstabilitást, valamint türelmetlenséget, ingerlékenységet is okozhat. Az utakon fokozott figyelem javasolt!

Vezető tünet a mai napon: vérnyomás-ingadozás, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s