h i r d e t é s

Hét év fegyházra és százmilliós pénzbüntetésre ítélték Vizoviczki Lászlót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hét év fegyházra és százmilliós pénzbüntetésre ítélték Vizoviczki Lászlót

2020. július 16. - 14:41

 

Távollétében, többrendbeli, folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés, minősített adatokkal történő visszaélés és más bűncselekmények miatt hét év fegyházra és 108 millió forintos pénzbírságra ítélte részítéletében a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa Vizoviczki Lászlót csütörtökön.

Vizoviczki László - Forrás: MTI

A kiemelt és egyben szigorúan bizalmas minősítésű ügyben csak az ítélet rendelkező része nyilvános.
Az ügyben 22 vádlott ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, közülük csütörtökön Vizoviczki László - vendéglátó-ipari tevékenységgel foglalkozó vállalkozó - mellett hét vádlott, köztük egy volt tűzoltó százados esetében hirdetett részítéletet a bíróság.

A Magyar Nemzet tavaly novemberben számolt be arról, hogy gyakorlatilag az elejétől újrakezdődött a Fővárosi Törvényszék Kiss Károly hadbíró vezette katonai tanácsa előtt Vizoviczki László vesztegetési pere. A lap akkor arról is beszámolt, hogy Vizoviczki és három vádlott-társa beismerte a vádakat. A vádirat lényege szerint Vizoviczki 2005 óta korrumpálhatott - mások mellett - vezető beosztású rendőrtiszteket. 

Az eljárás megindításakor az ügyészség arról tájékoztatott: a 22 vádlott között hét volt rendőrtiszt, illetve főtiszt, volt tűzoltó százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagya, egy önkormányzati köztisztviselő és egy közegészségügyi felügyelő van. (MTI)


 

h i r d e t é s