h i r d e t é s

Hetekbe telhet a kanadai erdőtűz eloltása, felfoghatatlan a pusztítás

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Hetekbe telhet a kanadai erdőtűz eloltása, felfoghatatlan a pusztítás

2016. május 14. - 09:31
0 komment

Az oltáson 1714 tűzoltó dolgozik 123 helikopterrel, 26 repülővel és 226 munkagéppel - írja a Faktor.hu.

Forrás: Europress - Cole Burston/AFP

A kanadai miniszterelnök szerint az emberek többsége nem tudja, hogy milyen súlyos pusztítást végzett az erdőtűz az albertai Fort McMurrayben és térségében.

Justin Trudeau sajtóértekezletén megköszönte a tűzoltóknak és a katasztrófamentőknek, hogy megmentették a város épületeinek 85-90 százalékát, ezen belül pedig a lakóházak több mint 90 százalékát. A miniszterelnök Fort McMurray-beli sajtóértekezlete előtt helikopterről nézte meg a térséget és bejárta a város egyik negyedét.

Azt mondta, hogy ezelőtt hiába kapott részletes jelentéseket a tűzvészről, és látott róla képeket, felvételeket, a katasztrófa súlyosságával csak élőben szembesült.

Tisztségviselők szerint a tűzvészben a város 2432 épülete rommá égett, 530 megrongálódott, de 25 ezret sikerült megmenteni. A pusztító tűz miatt eddig több mint 94 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

A várostól távol, de a tűz továbbra is pusztít, írja az MTI. Jelenleg 2400 négyzetkilométeres terület lángol és várhatóan még hetekbe telik eloltása, amelyen 1714 tűzoltó dolgozik 123 helikopterrel, 26 tűzoltó repülővel és 226 munkagéppel.

 

faktor.hu