h i r d e t é s

Hétfőtől változik a forgalmi rend az M3-as mogyoródi szakaszán

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Hétfőtől változik a forgalmi rend az M3-as mogyoródi szakaszán

2018. augusztus 09. - 18:43

 

Lassító és gyorsító sávok kialakítása, valamint zajvédő falak építése miatt sávelhúzásra és sebességkorlátozásra kell számítania az M3 autópályán Budapest irányából érkezőknek várhatóan 2018 októberéig.

Illusztráció: H. Szabó Sándor

Közel 1,5 km hosszú szakaszon lezárják a meglévő leállósávot az M3 autópálya jobb pályáján. A munkálatok elvégzése miatt sávelhúzásra kell számítani, ahol 60 illetve 80 km/h sebességkorlátozás mellett, de továbbra is két forgalmi sávon haladhatnak az autósok.

A következő hónapokban elkészül az új, déli körforgalmi csomópont M3 autópályához csatlakozó két ága is. A meglévő leállósáv szakaszok elbontását követően új lassító és gyorsító sávok épülnek, illetve sor kerül az új zajárnyékoló falak alapozására is. A munkálatok a 21102 j. út forgalmi rendjét nem érintik.

A beruházás teljes befejezése 2019 nyarára várható, onnantól használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó szakaszokat az erre közlekedők.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.


 

h i r d e t é s