fbpx Hirtelen állami ellenőrzést kapott a Srí Lanka-iakat foglalkoztató pékség | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hirtelen állami ellenőrzést kapott a Srí Lanka-iakat foglalkoztató pékség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hirtelen állami ellenőrzést kapott a Srí Lanka-iakat foglalkoztató pékség

2020. február 05. - 06:31

 

700 ezres bírságot varrtak a cég nyakába.

Mahinda, a Srí Lanka-i vendégmunkás dolgozik a Ditrói pékségben a székelyföldi Ditróban 2020. február 3-án. Elsősorban nem a Srí Lanka-i vendégmunkások megjelenését kifogásolja a község lakossága, hanem a pékséget működtető helyi vállalkozónak a magatartását, aki szerintük nem becsüli meg a helyi munkaerőt - derült ki a február 1-jén tartott falugyűlésen, amelyet Puskás Elemér polgármester hívott össze a vendégmunkások alkalmazása miatt kialakult közfelháborodás megvitatására. MTI/Veres Nándor

Tízezer lejes (azaz cca 700 ezer forintos) büntetést rótt ki a Hargita megyei munkaügyi felügyelőség a Ditrói Pékségre, a vállalatnál végzett hétfői ellenőrzés során tapasztalt rendellenességek miatt.

Az ellenőrök a munkaviszonyokat, a munkahelyi biztonságot és egészségügyi körülményeket vizsgálták. Az ellenőrzés még nem zárult le, de

az addig tapasztalt rendellenességek nem súlyosak

– írja a Székelyhon.

A sajtónak nyilatkozó minisztériumi illetékes elmondta, hogy négy kihágást állapított meg az ellenőrzés. A munkaügy ezek közül három miatt figyelmeztetésben részesítette a céget, a negyedikért pedig 10 ezer lejes bírságot szabott ki. Ez utóbbit azért, mert úgy találták, hogy egyes elektromos berendezések nem megfelelően voltak beszerelve, azaz nem az előírások szerint földelték ezeket. 

Az illetékes megerősítette, hogy

a két Srí Lanka-i pék munkaviszonyával kapcsolatban nem tapasztalt problémákat az ellenőrzés, alkalmazásuk teljesen jogszerűen történt.

168ora.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek