h i r d e t é s

Hirtelen nyugdíjazták a Szent Margit Kórház főorvosát, többen is felmondhatnak emiatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hirtelen nyugdíjazták a Szent Margit Kórház főorvosát, többen is felmondhatnak emiatt

2019. december 11. - 13:44

 

Már nem Imreh Domonkos vezeti a sebészeti osztályt, miután az intézmény nemrég visszavonta december 31-ig szóló vezetői megbízását. - írja az atv.hu.

Forrás: MTI Fotó: Máthé Zoltán

A döntést azzal indokolták, hogy Imreh október 23-án elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt.

A 24.hu azt írja, az osztályvezetői feladatok ellátására pályázatot írnak ki, addig (előreláthatólag 2020. január 15-ig) Issekutz Ákos főorvos kapott osztályvezetői megbízást.

A portál azután kereste meg a kórházat, hogy úgy értesültek, betegei hiába várták a főorvost, csak a helyszínen hallottak a számukra váratlan nyugdíjazásáról, és műtétek elmaradásától tartottak. Ráadásul a 24.hu szerint Imreh Domonkos távozásával több kollégája is otthagyja a Margit Kórház sebészeti osztályát. Erről az intézmény a közleményben úgy fogalmaz:

természetes, hogy vezetőváltás kapcsán átmenetileg felerősödik a mobilitás egy ilyen osztályon, ugyanakkor az osztály működése zavartalan, megfelelő létszám áll rendelkezésre a folyamatos, biztonságos betegellátáshoz, a kórház vezetése pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy ez hosszú távon is biztosítható legyen.

Imreh Domonkos 1983 óta dolgozott a Szent Margit Kórházban.

A kórház hozzáteszi, hogy a vezetőváltástól függetlenül a központi műtőben festési munkálatok zajlanak, ezért december 9-től 22-ig  sebészeti-akut és tervezett műtéti beavatkozásokat nem végeznek az osztályon. Erre az időszakra a sürgősségi nőgyógyászati és az akut, sürgősségi sebészeti szakellátást igénylő betegek ellátására a Nemzeti Népegészségügyi Központ más egészségügyi szolgáltatókat jelölt ki.

atv.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s