h i r d e t é s

Hüvelyes ügy: Tatárszentgyörgy vagy pszichiátriai elzárás?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hüvelyes ügy: Tatárszentgyörgy vagy pszichiátriai elzárás?

2016. július 20. - 15:08
1 komment

A terézvárosi otthonából kilakoltatott, bilincsbe vert és pszichiátriára internált Hüvelyes Lajost szerdán felkereste egy bizottság, hogy megállapítsa, vajon jogos-e őrzése a pomázi zártosztályon.

Tatárszentgyörgy - Forrás: hegyenvolgyon-hajni.blogspot.com

A bizottság írásba foglalja majd a véleményét – értesült a Magyar Szociális Fórum.

Hüvelyes Lajost csütörtökön egy másik deputáció is fel akarja keresni. A családsegítő illetékesek azzal az ajánlattal készülnek előállni, hogy fogadja el a Tatárszentgyörgyön vásárolt kis kertes házat, és kutyájával együtt költözzön oda.

Az MSZF megjegyzi: az ügy kezd úgy festeni, mintha Hüvelyes egészségessé nyilvánítása attól függne, hogy elfogadja-e a tatárszentgyörgyi lakhatást. A helyzet felveti a joggal való visszaélés és a zsarolás gyanúját. Ha ugyanis a 72 éves rokkant ragaszkodna eddigi otthonához, ahonnan kiköltöztették, és nem fogadná el Tatárszentgyörgyre telepítését, azt kockáztatná, hogy benntarthatják a pszichiátrián.

A Magyar Szociális Fórum ahhoz a feltételhez kötötte közbenjárását Hüvelyesnél az új lakás elfogadásáért, hogy a terézvárosi önkormányzat írásban adjon garanciát a ház Hüvelyesnek történt kiutalásáról és arról, hogy gondoskodni fognak a mozgáskorlátozott, rokkant emberről.

MSZF SZK


 

1 komment


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s