h i r d e t é s

Időközi választást tartanak Pilismaróton

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Időközi választást tartanak Pilismaróton

2020. augusztus 19. - 10:27

 

Pilismarót helyi választási bizottsága november 8-ára tűzte ki az időközi választást, melyen új polgármestert és képviselő-testületet választanak - tették közzé a település honlapján.

Pilismarót, polgármesteri hivatal - Forrás: Google Streetview

A Dunakanyarban fekvő, kétezer fős község vezetése közleményében azzal indokolta távozását, hogy "nem kíván továbbiakban a bányanyitáshoz szükséges településrendezési terv módosításában semmilyen döntést hozni, vagy falugyűlést összehívni".

A falu lakói néhány hete tudták meg, hogy a Duna-parti lakóházak szomszédságában, 122 hektáron külszíni sóderbányát nyitna egy vállalkozás, amely az engedélyeket megszerezte a bányatelek kialakítására.
A kitermelés megkezdéséhez a falu képviselő-testületének módosítania kellene a településrendezési tervet és a helyi építési szabályzatot. A lakók népszavazási kezdeményezést nyújtottak be, hogy megállítsák a szerintük jelentősen környezetkárosító beruházást.

A feltett kérdés hitelesítését a helyi választási bizottság megtagadta, indoklása szerint a megfogalmazás nem egyértelmű, eldöntése településrendezési szakértelmet igényel a válaszadóktól. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s