h i r d e t é s

Így búcsúzott Donald Trump utolsó beszédében az amerikaiaktól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így búcsúzott Donald Trump utolsó beszédében az amerikaiaktól

2021. január 20. - 06:36

 

Donald Trump búcsúbeszédét kedd délután egy videóüzenet formájában láthatják az amerikai állampolgárok, a szövege azonban már hétfőn elérhetővé vált a Fehér Ház honlapján.

Donald Trump búcsúbeszéde elnökként - Forrás: The White House / YouTube

Joe Biden szerdai beiktatása előtt az Egyesült Államok 45. elnöke egy búcsúbeszédet mondott az Egyesült Államok népének – adta hírül a New York Post.

"A legnagyobb veszély, amivel szembe kell néznünk, a magabiztosságunk és a nemzeti nagyságunkba vetett bizalmunk elvesztése" – kezdte Trump vélhetően utolsó elnöki monológjában.

"Mi mindig is a remény, a fény és a győzelem földje leszünk az egész világon."

Az elnök utolsó aktív napján kiemelte azokat a sikereit, amelyekre a legbüszkébb, köztük a Közel-Keleten Izraellel és az Egyesült Arab Emírségekkel kötött Abraham Accords békemegállapodást.

"Visszaállítottuk az amerikai erőinket és vezetőségünket itthon és külföldön is. A történelem legerősebb gazdaságát építettük ki együtt – olyat, amilyet még senkinek sem sikerült a világon."

"Felélesztettük a szövetségeseinket, és összegyűjtöttük a világ nemzeteit, hogy kiálljanak Kínával szemben úgy, mint még soha."

Trump hozzátette, elítéli a múlt héten a washingtoni Capitoliumnál történt zavargásokat, egyúttal közölte, szerdán annak rendje és módja szerint át fogja adni az elnöki iroda kulcsát Joe Bidennek.

"Most, hogy felkészültem arra, hogy szerdán délben átadjam a hatalmat az új kormánynak, szeretném tudatni mindenkivel, hogy a mozgalom, amit elkezdtünk, még csak most kezdődik igazán."

Donald Trump korábban hangsúlyozta, szerdán ki fogja hagyni Joe Biden ünnepélyes eskütételét, és reggel 8 órakor elhagyja majd a Fehér Házat. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s