h i r d e t é s

Így rendezheted be és dekorálhatod a tökéletes baba- és gyerekszobát

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Így rendezheted be és dekorálhatod a tökéletes baba- és gyerekszobát

2021. július 21. - 10:24

Egy kisbaba szobájának berendezése úgy, hogy az ne csak szép, de praktikus is legyen, nem könnyű feladat. Ne aggódj, a következő sorok kizárólag a babaszoba dekorációjáról és berendezéséről fog szólni. 

Forrás: babaajandekok.hu

Ha velünk tartasz, már Te sem fogsz tartani ettől a nagy feladattól, hiszen minden nagy titkot elárulunk, amelyeket felhasználva a Ti babaszobátok és gyerekszobátok is tökéletes lehet!

Nos, vágjunk is bele!

A legnagyobb különbség a babaszoba és gyerekszoba közt

Mielőtt elmerülnénk a különböző dekorációs ötletek között, lássuk az alapokat. Egy baba, egy totyogó és egy közel ovis gyermek szobája nem sokban tér el egymástól. Az alapszíneket sokáig nem kell megváltoztatnod, a mintákat is csupán nagyoknak valóra kell cserélni, azaz ha például eddig mosolygós állatkák díszítették a falakat, ezeket távolítsd el, majd tegyél a helyükre állatos falmatricákat.

Mi a legnagyobb eltérés? A berendezés! Egy kisbabának alig van szüksége interakciós eszközre. Egy babygym és egy játszószőnyeg, címkejátékok, néhány kocka és egyéb fejlesztőjáték kell csak köré ahhoz, hogy lekösse magát, na meg Ti, a szülei.

A totyogóknak már jóval több játék és kiegészítő kell. Az ekkora gyerkőcök azokat a játékokat szeretik, amelyekkel interakcióba lehet lépni. Építőkockák, labdamedence, vasút, babakocsi, azaz bármi, amit mozgatni és/vagy módosítani lehet, ebben a korban ugyanis ezt élvezik a legjobban: ha ők csinálhatnak mindent, még azt is, amit koruknál fogva esetleg még nem tudnának!

Az ovis gyermekeknek a szerepjátékra buzdító játékok a legjobbak. Babaház, fakonyha, Tipi indián sátor, bármi és minden, amiben Titeket utánozhat a gyermek. Ilyenkor jön el a legnagyobb bandázások ideje is, így érdemes olyan játékokat beszerezni, amelyeket kettő vagy akár több gyerkőc is tud élvezni.

Dekoráció, amely minden baba- és gyerekszobába kell

Vannak olyan dekorációs elemek és kiegészítők, amelyek minden kicsi szobájában kellenek! Ilyen például a játszószőnyeg és/vagy játszófészek, a hatalmas játéktárolók, a fali dekorok, a különböző színes, csodaszép tapéták és falmatricák és az óriás baldachinok. Érdemes körülnézni a BloomBaby-nél kapható dekorációk között, széles kínálattal vár a webáruház!

A dekor válogatása közben két dologra figyelj oda:

  • színben harmonizáljanak egymással, a teljes szobában legfeljebb három árnyalat jelenjen meg,
  • illetve a falat díszítő mintákat a szoba méretének megfelelően válaszd ki. Kicsi szobában érdemes kevés apró falmatricát vagy egy nagy tapétát kiválasztani, a túl sok minta zsúfoltságérzést okoz. Egy nagyobb hálóban pedig kombináld az apró mintákat a nagyobbakkal.

Babaszobából gyerekszoba csettintésre

Ha épp az átalakítás közepén tartotok, a szelektálást leegyszerűsítjük a számotokra: minden olyan dolognak búcsút kell inteni, amihez a kicsi 2 hétig - vagy tovább - egyáltalán nem nyúl. Hogyan válasszátok ki az új dekorációt, játékokat?

  • Először válogasd ki azokat, amik méretükben elférnek és árban megfelelnek!
  • A végső döntést hagyd a nagyfiúra/nagylányra!