h i r d e t é s

Íme Jézus valódi arca

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Íme Jézus valódi arca

2015. december 15. - 09:33
0 komment

Megfejtették hogyan nézhetett ki valójában Jézus.

Forrás: Facebook

Számtalan ábrázolását ismerjük újszülöttként és fiatal férfiként is, annak ellenére, hogy senki sem tudhatja hogyan nézett ki pontosan. A felnőtt Jézust általában vékony, hosszú, barna hajú, szakállas, fehér bőrű embernek ismerjük, de ezt inkább köszönhetjük a középkori, európai ábrázolásmódnak  eredménye, sokkal kevésbé a a valós ismereteknek.

Ami biztos, hogy Jézus egy ókori zsidó férfi volt. Ebből indult ki lassan másfél évtizeddel ezelőtt Richard Neave, aki akkoriban a Manchester Egyetem professzora volt. Modern rendőrségi módszerekkel, ő alkotta meg azt az arcképet, ami leginkább hasonlíthat Jézusra.

A munkafolyamat félig tudományos, félig pedig művészi volt. Jézus arcának megrajzolásához, a professzor három, az Izrael északi részén fekvő Galielában talált, Krisztuskorabeli koponyát vett alapul.

Miután röntgennel, és computer-tomográfiás eljárással megvizsgálta őket, az eredmények alapján számítógéppel létrehozta Jézus lehetséges koponyájának modelljét, amire aztán a csontvastagság alapján pakolta fel a virtuális izmokat.

Aztán az ásatásokon talált, korabeli rajzok, valamit a Biblia tanulmányozása után rajzolta meg a háromdimenziós portrét. Mindezt a kétezres évek elején, a BBC egydokumentumfilmben bemutatta, ám Neave professzor valósághű jézusportréja a napokban valamiért újra elkezdett terjedni a közösségi portálokon. Talán azért, mert nyakunkon a karácsony.

 

(via: Independent) / hir24.hu