h i r d e t é s

Indiai vonatszerencsétlenség: több mint 100 ember személyazonosságát még mindig nem sikerült kideríteni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Indiai vonatszerencsétlenség: több mint 100 ember személyazonosságát még mindig nem sikerült kideríteni

2023. június 06. - 13:11

Folytatódott kedden a múlt heti, több száz halálos áldozattal járó indiai vasúti szerencsétlenségben elhunytak azonosítása, de a hatóságok azt közölték, hogy több mint 100 ember személyazonosságát még mindig nem sikerült kideríteni.

Forrás: MTI/AP/Rafik Makbúl

Az állam székhelyén található kórházban az azonosítás megkönnyítése érdekében a holttestekről készült felvételeket televízióképernyőkön vetítik, hogy az eltűnt családtagokat kereső rokonok hamarabb felismerhessék őket.

Emellett részletes listát is készítettek minden egyes holttest jellemzőiről, a rokonok pedig megtekinthetik a róluk készült fotókat is.

A szerencsétlenség pénteken, Balaszur közelében történt, mintegy 200 kilométerre Bhuvanesvartól, Orisza állam fővárosától. A tragédiában legalább 288-an meghaltak és 900-an megsérültek, ez volt az elmúlt közel 30 év leghalálosabb vasúti balesete.

Asvini Vaisnav indiai vasúti miniszter a hét végén azt közölte, a tragédiát az elektronikus jelzőrendszer hibája okozta.

A Times of India című napilap szerint a Coromandel Express zöld jelzést kapott a Kolkata és Csennai közötti fővonalon, de emberi hiba miatt egy olyan vágányra terelték, ahol egy tehervonat közlekedett. A személyvonat ezután mintegy 130 kilométeres óránkénti sebességgel összeütközött a tehervonattal.

Három kocsi ezután a szomszédos vágányra zuhant, és egy Bengaluru és Kolkata között közlekedő gyorsvonat hátuljának ütközött.

Ez az ország történetének egyik legsúlyosabb vasúti katasztrófája, a nyomozás jelenleg is tart. (MTI)/Infostart