h i r d e t é s

Irgalmatlan összeget, 104 milliárd forintnyi osztalékot vágtak zsebre tavaly a NER oligarchái

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Irgalmatlan összeget, 104 milliárd forintnyi osztalékot vágtak zsebre tavaly a NER oligarchái

2019. november 22. - 13:08

 

A HVG vette észre hogy, csak az 500 legnagyobb nyereséget elért vállalkozás rangsorában szereplő, közismerten kormánykedvenc cégek tavalyi eredménye után 104 milliárd forint osztalék ütötte az emblematikus oligarchák markát – írja a 168ora.hu.

Fotó: 168ora.hu/M4 Sport

A lap cikke szerint a az Orbán-kormány regnálása alatt, jobbára közbeszerzéseken hatalmasra nőtt cégcsodákból nem kevés került be a rangsorba, az 500 között 40 ilyenre bukkantak. A többségük állami tenderek sorozatos győzteseként hízott nagyra.

A magyar válogatott mérkőzését a díszpáholyból személi Hernádi Zsolt (b), Garancsi István, Polt Péter, Orbán Viktor és Csányi Sándor,

Különösen az építőiparban jellemző ez:

az ötszázas rangsor 37 építőcége között 16 olyat találni, amelyek tulajdonosai a kormányfő – vagy a kormányfői vő – szűkebb-tágabb baráti körébe tartoznak, illetve az e körbe tartozókkal szoros üzleti kapcsolatban állnak.

A nagy klasszikus Mészáros Lőrinc, akinek 15 érdekeltsége tűnik fel a legnagyobb nyereségű 500 cég sorában. Ugyanakkor Tiborcz István miniszterelnöki vő BDPST Zrt.-je például az 544. helyen szomorkodik a maga alig több, mint egymilliárd forintos adózott eredményével

– derül ki a lapból.

168ora.hu


 

h i r d e t é s