h i r d e t é s

Ismét kitavaszodik, a hétvégén 20 fokkal búcsúzik a március

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét kitavaszodik, a hétvégén 20 fokkal búcsúzik a március

2019. március 29. - 06:02

 

A hét második felében ismét melegszik az idő, a hétvégén 20 fok is lehet! A jövő hét elejére viszont markáns hidegfront várható, folytatódik tehát a tavaszi hullámvasút! - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Pénteken délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, kellemes időre számíthatunk. Csapadék nem várható.  Délután a sok napsütés mellett időnként megnövekszik a fátyolfelhőzet, de a tavaszi időben csapadék nem alakul ki. Mérsékelt lesz az északi szél. 12, 17 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Pénteken tovább tart a markáns hatásoktól és frontoktól mentes időszak, csupán élénk széllökések ronthatják a komfortérzetet. Az allergiahelyzet viszont tovább romlik. - írja a meteoklinika.hu

Pénteken sem érvényesül fronthatás hazánk térségében, a napos, kellemes időben javulhat a közérzete és a hangulata is. Érdemes minél több időt a szabad levegőn töltenie, és ha az ideje úgy engedi, akkor sétálni, kirándulni a kellemes délutánon. Ügyeljen azonban az öltözködésre, reggel még mindig szükség van a vastagabb ruhadarabokra, csalóka lehet a hőérzete, különösen a mélyebben fekvő völgyekben. Egyeseknél enyhébb migrén léphet fel, ebben az esetben a délelőtt folyamán fogyasszon több folyadékot, a déli és nyugati tájakon nagyobb szükség is lehet erre.. 

Összességében azonban inkább az időjárás pozitív hatásait tapasztalhatja az ország legnagyobb részén. Egyik napról a másikra is több perccel hosszabbodnak a nappalok, így a szabadtéri programjainak szervezésében is több lehetőség adódik, érdemes sétákat szervezni, a szabadtéri sportolást is egyre hosszabb ideig élvezheti.

A jóidő hátulütője, hogy javában tombol a tavaszi pollenszezon. A nyárfa és a juhar virágpora magas koncentrációban van jelen, de a ciprusfélék pollenje is okozhat markáns tüneteket. Amennyiben ezekre allergiás, akkor szemviszketést, könnyezést, tüsszögést tapasztalhat. A sportolást emiatt végezze inkább zárt térben, illetve a kora reggeli órákban, és ne szárítsa a ruhákat odakint.

A közlekedés során figyeljen jobban a gyalogosan és a kerékpárral közlekedőkre is, a jóidő miatt megnövekedett forgalomra számíthat! Időnként a napsütés is zavaró lehet!

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság, migrén, koncentrálási problémák. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s