h i r d e t é s

Ismét megbukott egy kormányzati hazugság - Túl kevés az egészségügyi dolgozó, újra bevethetik a 65 év felettieket

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Ismét megbukott egy kormányzati hazugság - Túl kevés az egészségügyi dolgozó, újra bevethetik a 65 év felettieket

2020. április 20. - 13:06

Bár Kásler Miklós korábban megtiltotta, hogy a 65 év feletti dolgozók részt vegyenek a betegellátásban, azaz közvetlenül érintkezzenek a páciensekkel, most mégis kénytelen volt újratervezni a döntést. 

Illusztráció: MTI Fotó: Illyés Tibor

Mint kiderült ugyanis, kevés a bevethető egészségügyi dolgozó, így önkéntes alapon visszahívják a 65 év felettieket is. - írja közleményében Dr. Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségügyi szakpolitikusa.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, ismét megbukott egy évek óta szajkózott kormányzati hazugság, Kásler minisztériumában pedig  totális káosz uralkodik. A tíz éve folytatott egészségpolitika eredménye, hogy a koronavírus-járvány ellen lepusztult kórházakkal, kevés eszközzel és kevés egészségügyi dolgozóval kell küzdeni Magyarországon.

Ha a kormány nem hazudozik éveken keresztül, ha nem a saját luxuskiadásaikra és a lopásra koncentrálnak, akkor most nem a 65 éven felüli egészségügyi dolgozók életének kockáztatásával, felszerelés és védőeszközök nélkül kellene szembenézni a vírussal. Az emberi élet nem játék, ideje lenne ezt már tudatosítani magában a kormánynak is. - véli az ellenzéki párt.