fbpx Ismét rászabadították a nemzeti konzultációra a Nerbotot, reagált a kormány | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ismét rászabadították a nemzeti konzultációra a Nerbotot, reagált a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét rászabadították a nemzeti konzultációra a Nerbotot, reagált a kormány

2021. július 27. - 05:49

 

10 másodperc per ív volt a szintideje az etikus hacker programjának.

Forrás: Tomanovics Gergely / youtube

Élő YouTube-közvetítésben volt látható, ahogy a Nerbot nevű etikus hacker számítógépes programja megállás nélkül, nagyjából 10 másodpercenként töltött ki álnevekkel egy-egy nemzeti konzultációs ívet – írja a Hvg.hu.

A program véletlenszerű neveket generált, ezt követően névre szóló e-mailcímet hozott létre a konzultáció megerősítő leveléhez, majd a jóváhagyó linkre rákattintva töltötte ki az ívet, majd kezdődött minden elölről.

A lap emlékeztet, a Nerbot névre hallgató hacker már tavaly a figyelem középpontjába került, amikor a még visszaigazoló e-maillel sem biztosított, „koronavírusról és a gazdaság újraindításáról” szóló konzultációra programozott automatikus kitöltő robotot. Ekkor a Police.hu beszámolója szerint azonosították a készítőt és lefoglalták az eszközeit, következménye viszont nem lett az ügynek. A mostani közvetítéshez a programozó csatolt egy blogposztot, amelyben kifejtik, hogy jogilag nem bűncselekmény, amit csinál.

 

A kormány büntető feljelentést tesz

A kormányzati szervek azt észlelték, hogy informatikai támadást indítottak a konzultáció hivatalos internetes oldala ellen, tömeges kitöltéssel próbálkoznak az elkövetők. Elfogadhatatlannak tartják, hogy egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet. A kormányzati szervek megteszik a szükséges lépéseket, beleértve a büntető feljelentést is - olvasható a kormány honlapján megjelent közleményben.

A korábbi konzultációs honlapot ért támadás ügyében azóta vádemelésre is sor került - tették hozzá.

infostart.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s