h i r d e t é s

Itt London, London beszél!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Itt London, London beszél!

2021. február 10. - 07:07

A BBC magyar adását hallják!

A kép illusztráció! - Forrás: BBC

Hányszor ébredtem gyerekkoromban erre a mondatra Nagyapáéknál, ahol az öregúr kétségbeesetten tekergette a háború alatt is gondosan rejtegetett Telefunken világvevő állomáskereső gombjának finomhangolóját, hogy kiszűrje a zörejeket, mellyel a Rákosi, majd Kádár vezette munkás-paraszt hatalom zavarta az adást, megpróbálva információs sötétségben tartani az istenadta népet. A rádiók beszolgáltatása egyébként nem Rákosi, hanem Horthy, majd Szálasi találmánya volt. Ő csak átvette.

Nem véletlen, hogy gyerekkoromnak ez az epizódja felvillant. Újra olyan rezsim uralma alatt élünk, mely csak a saját szája íze szerint hangolt információkkal óhajtja fárasztani vagy lelkesíteni (ízlés szerint) alattvalóit.

Varga Judit kezdte a habverést, kormányellenes politikai háborúval, a kormánypárt erőszakos elhallgattatásával vádolva a közösségi médiák fenntartóit. A recept nem új! Orbán húsz éve hadovál a
baloldali média-túlsúlyról, mely igaz sosem volt, de ma már, amikor a közszolgálati országos és mindenféle helyi média száz százalékban, az egyéb is csaknem kizárólag, az eleve a sajátjaikon kívül a Figyelő, Az Index, az Origo, a Napi Világgazdaság einstandolásával, a Népszabadság kivégzésével az írott sajtó zöme, a Klubrádió elhallgattatásával nemsokára minden rádiócsatorna, az RTL kivételével minden televíziós csatorna a kezükben van.

Miközben a kormánypárt a legnagyobb előfizetője, hirdetője a közösségi médiáknak. De hát, a totális uralom, az egyszólamú dallam kell nekik. Varga nyomában Gulyás és más Fidesz-korifeusok is pedzegetni kezdték a közösségi média törvénnyel megregulázásának szükségességét. Varga már készül is, márciusra ígérte a törvénytervezetnek a 133 bátor ember elé terjesztését.

Most újabb hang lépett elő, színesítendő a kórust. Földi László "biztonságpolitikai szakértő", a migráns ügyekben illetékes, a Kádár-rendszerben volt határőr-főtiszt Bakondi méltó társa, ez a régi bolsevik, egykori BM-ezredes, aki egyenesen lekapcsoltatná az internetet.

Az nem zavarja a hazai keresztényeket és demokratákat, hogy Lukasenko és Putyin módszere ez, meg puccsistáké szerte Afrikában, Ázsiában, legújabban Mianmarban, ahol a mellesleg Nobel-békedíjas, ámde a rohingják ellen irtó hadjáratot folytató Aun-Szan-Szu-Kjí miniszterelnök asszonyt megbuktató főtisztek éltek a remek alkalommal. (Akiknek nem a rohingják védelmében lett elegük a polgári kormányzatból.) Jó kis társaság, mit mondjak!

Földi persze rögtön hozzáteszi, hogy e lépés butaság lenne. Hát igen!

Akkor a kormánypárti smonca is elhalna ezen a fórumon. Nem beszélve a kedvenc napi, legtöbbször abszolút politikamentes elfoglaltságuktól imígy megfosztott Cicukák és Micukák, köztük Fidesz-szavazó Cicukák és Micukák fölháborodásáról, meg sok minden másról, melyet ma interneten intéz a nép. De azért fenyegetésnek megteszi.

A BBC-nek ma nincs magyar adása. Politikai okafogyottsága miatt, meg költségtakarékosságból szüntették meg a naiv, a demokratikus Kelet-Európáról álmodozó kilencvenes években. Szerintem ideje lenne újra indítani!

Címkék: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s