h i r d e t é s

Ízelítőt kapunk a nyárból: több helyen is meghaladhatja a 30 fokot a csúcsérték

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ízelítőt kapunk a nyárból: több helyen is meghaladhatja a 30 fokot a csúcsérték

2022. május 12. - 05:47

 

A nyugodt idő csak átmeneti, pénteken hullámzó frontrendszer érkezik záporokkal, zivatarokkal.

CIVILHETES olvasói fotó

Sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, majd éjszakára csökken a felhőzet. A délutáni óráktól az északi megyékben, zápor, zivatar előfordulhat, az éjszaka első felében csökken a csapadékhajlam, majd az északi részeken újra előfordulhat zápor, zivatar. Napközben a déli szél északnyugatira, nyugatira fordul, az északi területeken megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében lokálisan viharos lökések is előfordulhatnak átmeneti jelleggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 32 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtök estig nem lesz időjárási front térségünkben, de a tovább fokozódó meleg hatására a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében migrén, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, alvászavarok, dekoncentráltság, tompaság előfordulhat. Csökkenhet a fizikai és szellemi munkavégző-képesség.

A napos idő viszont jó hatással lesz közérzetünkre, de néhol egy-egy futó zápor, gyenge zivatar kialakulhat, melyek környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, így ők ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

Csütörtök este egy hidegfront közelíti meg térségünket.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter alkohol- és szénsavmentes folyadékot! 11 és 15 óra között az UV-sugárzás országszerte erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s