h i r d e t é s

Január 1-én Rogán Antal minisztériumának a kezébe kerül a magyar filmipar

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Január 1-én Rogán Antal minisztériumának a kezébe kerül a magyar filmipar

2019. december 26. - 08:19

 

Január 1-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda főosztályaként a Nemzeti Filmiroda fogja ellátni a filmszakma hatósági felügyeletét – hívja fel a figyelmet az atv.hu cikke.

Rogán Antal - Forrás: MTI

Az erről szóló törvénymódosítást novemberben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be, decemberben pedig elfogadták. Karácsony előtt aztán módosították a Miniszterelnöki Kabinetiroda szmsz-ét, ekkor derült ki, hogy a Nemzeti Filmiroda Rogán Antal tárcájához kerül, munkáját közvetlenül közigazgatási államtitkár fogja felügyelni. Hatóságként a Nemzeti Filmiroda igazolásokat állít ki, ellenőrzi a támogatások felhasználását (költségvetés megkárosításának gyanújával akár  feljelentést is tehet) és elvégzi a a korhatár- és a műfaji besorolást. Utóbbi azért érdekes, mert az art, vagyis művész besorolású filmek és mozik többlettámogatásra jogosultak.

2020. január 1-től a Magyar Nemzeti Filmalap (NFA) Nemzeti Filmintézet néven működik tovább. Terjesztéssel, megfelelő munkakörnyezet és munkalehetőségek kialakításával foglalkozik majd. (168ora.hu)


 

h i r d e t é s