h i r d e t é s

Japán: 25 másodperccel korábban indult a vonat, bocsánatért könyörög a vasút

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Japán: 25 másodperccel korábban indult a vonat, bocsánatért könyörög a vasút

2018. május 15. - 16:31

 

A JR West japán vasúttársaság közleményben kért elnézést az utasoktól, amiért az egyik szerelvényük múlt pénteken 25 másodperccel korábban indult el a kelleténél. - írja a bumm.sk.

Illusztráció: nytimes.com

Megbocsáthatatlan az az óriási kellemetlenség, amit az utasainknak okoztunk. (…) Alaposan átértékeljük, hogyan vezetjük ezt a céget, és mindent megteszünk, hogy több ilyen incidens többé ne fordulhasson elő

 – olvasható a társaság közleményében.

A Sora News 24 azt is leírta, mi vezetett ehhez a kellemetlen botrányhoz. Mint írták, a vonatnak 7 óra 12 perckor kellett volna indulnia a Notogawa vasútállomásról. Igen ám, de a mozdonyvezető valamiért azt hitte, hogy 7 óra 11 perckor kell elindulnia.

Valószínűleg csak pillanatnyi elmezavarról volt szó, mivel ahogy becsukta az ajtót, rájött, hogy tévedett. Ekkor azonban már késő volt: úgy számolt, hogy ha újra kinyitja és becsukja az ajtókat, biztosan késve fognak elindulni. Ezért aztán gyorsan felmérte a helyzetet, és mivel úgy látta, hogy már senki sem akar felszállni, a “kisebbik rosszat” választotta, és 25 másodperccel korábban, 7 óra 11 perc 35 másodperckor indult el.

Sajnos azonban tévedett: mégis voltak néhányan a peronon, akik emiatt nem tudtak felszállni, ezért aztán rögtön be is mószerolták a mozdonyvezetőt. Ekkor jött a már fentebb idézett hivatalos bocsánatkérés.

Bár a következő vonatra csak 6 percet kellett várniuk, valamilyen szinten mégis érthető a vonatot lekésők felháborodása. Péntek reggel ugyanis a legtöbben vagy munkába, vagy az iskolába sietnek, Japánban pedig egy 6 perces késés nagyon komoly büntetést vonhat maga után.

bumm.sk/nlcafe.hu


 

h i r d e t é s