h i r d e t é s

Japánban egyre nagyobb problémát jelent a mosómedve-bűnözés

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Japánban egyre nagyobb problémát jelent a mosómedve-bűnözés

2018. szeptember 24. - 18:00

 

A cuki állatok egy rajzfilm miatt lettek népszerűek a 70-es években, azóta viszont viharos sebességgel terjeszkednek a szigetországban. A főváros már háborút is hirdetett ellenük. - írja a bumm.sk.

Forrás: pixabay.com

Mi a közös az akácfa, a poloska és a mosómedve között? Mindhárom invazív faj, legalább is Japánban a mosómedve annak számít, a populációja pedig az elmúlt tíz évben megháromszorozódott, a 47 tartományból már 44-ben megtalálható.

A földművesek évek óta panaszkodnak az egyre nagyobb károkról. Az állatok ráadásul beveszik magukat Japán hagyományos faházaiba, templomaiba és szentélyeibe, és ott is jelentős károkat okoznak.

A mosómedveboom beindulását érdekes módon egy rajzfilm segítette elő, az 1970-es évek kedvelt japán rajzfilmje, az Araiguma Raszukaru (Rascal, a mosómedve) jelentősen hozzájárult a mosómedvék népszerűségének fellendüléséhez.

Az időközben elvadult állatok azonban olyannyira elszaporodtak, hogy valódi csapássá váltak, Tokió pedig az állam ellenségeivé nyilvánította a cuki rágcsálókat.

bumm.sk


 

h i r d e t é s