h i r d e t é s

"Jó lenne, ha egy kicsit kussolnának"– üzeni a fideszes képviselő Fekete-Győr Andráséknak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

"Jó lenne, ha egy kicsit kussolnának"– üzeni a fideszes képviselő Fekete-Győr Andráséknak

2021. január 17. - 06:10

 

Budai Gyula azt is számon kérte a Momentum elnökén, hogy ismeri-e a Százados úr, sej-haj, ha felül a lovára kezdetű katonanótát.

Budai Gyula - Forrás: A politikus Facebook oldala

– Nagy tételben fogadok bárkivel és bármiben, hogy Fegyőr Bandi nem csinálná végig azt a három hetes katonai alapkiképzést, amit jómagam és sok ezer katona végigcsinált! – erről posztolt Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő közösségi oldalán szombaton. Posztja apropója, hogy néhány napja kiderült: Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár elit brit katonaiskolában tanulhatott a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként. Kadétonként közel negyvenmillió forintba kerülhet a magyar adófizetőknek a brit katonai elit iskola, a Sandhurst Royal Military Academy kilenc hónapos kurzusa. A Honvédelmi Minisztérium az ügyre úgy reagált: „visszautasítja a baloldali képviselők vádjait, és természetesen nekik, gyermekeiknek is ugyanolyan lehetőséget biztosít a honvédséghez való jelentkezésre, mint bárki másnak”.

Az esetet kifogásolta az ellenzék, köztük a Momentum elnöke, Fekete Győr András is, aki szerint "Orbán Viktor az utolsó ellopható ötforintosért is képes lenne bűncselekményt elkövetni”. – Az lenne a minimum, hogy a miniszterelnök szól a fiának: ne pályázzon minisztériumi ösztöndíjra, mert én vagyok a miniszterelnök, tudod, a miniszterek vezetője, tehát utasíthatom a minisztert, és rosszul venné ki magát, majd inkább kifizetem én. De nem. Ők még ezt sem tudják megállni – összegezte Fekete-Győr.

A politikusnak emiatt már Németh Szilárd honvédelmi államtitkár is visszaszólt, és azt ajánlotta neki, legyen a honvédség katonája. Utóbbi ötlet mentén születhetett Budai Gyula posztja is. – Nagy pofa van és azonkívül semmi nincs a Fekete-Győrnél és testnevelésből felmentett Momentumos párttársainál. Mit tudnak ők a katona életről és katonai hivatásról?! Ismerik ők egyáltalán a Százados úr, sej-haj, ha felül a lovára kezdetű katona nótát? – kérte számon a Momentum elnökét a kormánypárti politikus. Budai leszögezte: katona családból származik, nagyapja és édesapja is hivatásos katona volt, de jó maga is „hadnagyként, majd főhadnagyként voltam hivatásos katona”.

– Fekete-Győrnek és társainak pedig azt javaslom, hogy jó lenne ha egy kicsit kussolnának, és amihez nem értenek abban befognák a szájukat! – írta Budai hozzátéve, hogy amíg valaki egy percet nem volt katona, „addig pofa be és hagyjuk a katonákat!”, vagy jelentkezzen katonai szolgálatra.

Korábban Budai már beleszállt Fekete-Győrbe, akkor azt feltételezte róla, hogy a Bajnokok Ligája selejtező meccsén a Fradi ellen szurkolt a norvég csapattal szemben. Ezt a Momentum elnöke a Magyar Hang kérdésére visszautasította. (hang.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s