h i r d e t é s

Jóval a piaci ár alatt jutott belvárosi üzlethelyiséghez egy helyi fideszes képviselő lánya

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Jóval a piaci ár alatt jutott belvárosi üzlethelyiséghez egy helyi fideszes képviselő lánya

2020. szeptember 28. - 15:41

 

Az V. kerületi ingatlan piaci ára meghaladhatná a 100 millió forintot is, az önkormányzat ennek töredékéért adott túl el az üzlethelyiségen.

Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 76. - Forrás: Google Street View

Piaci árához képest több tízmillió forinttal olcsóbban jutott egy értékes, remek adottságú ingatlanhoz a belvárosi önkormányzat nyári ülésén Szágerné Fazekas Éva kormánypárti képviselő lánya. A Bajcsy-Zsilinszky úti elegáns virágüzlet tulajdonjogához – az édesanyját is soraiban tudó – Fidesz-frakció szavazatai segítették hozzá a vevőt – derítette ki a 24.hu az önkormányzat június 25-ei testületi ülésének jegyzőkönyve nyomán.  

A lap úgy tudja, hogy Szágerné, érintettsége okán nem szavazott ennél az ingatlannál. Ugyanakkor ez egy pillanatra sem befolyásolta a privatizálás sikerét, hiszen Szágerné nélkül is megvolt az eladáshoz szükséges kényelmes többség, lévén az V. kerületben a tíz Fidesz-KDNP-s képviselőre mindössze öt ellenzéki jut. Csakhogy az újság szerint Szágerné nem teljesen kívülálló az említett ingatlan ügyében.

A képviselőnő ugyanis épp annak a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (e dokumentum alapján bruttó 357 ezer forintért), amely társaság a kerület tulajdonában álló ingatlanokat kezeli, és amely cég például az értékbecsléseket készíti az értékesítés előtt, miután a bérlők részéről megérkezett a vételi ajánlat.

A vagyonkezelő készíti elő az elidegenítést, azaz a privatizálást is, a testületi határozatoknál minden egyes ingatlanértékesítésnél felelősként a BLV Zrt. igazgatója van megjelölve – így történt ez a kívülről mutatós virágüzlet esetében is. Külön érdekesség, hogy az ingatlan épp abban az egyéni választókörzetben található, ahol Száger Anna édesanyja a megválasztott önkormányzati képviselő.

A nyári önkormányzati döntés nyomán a Bajcsy-Zsilinszky út 76. szám alatti, 126 négyzetméteres üzlethelyiség – amelyet eredetileg 59,15 millióra becsülték fel, de ebből lejött a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezmény, azaz közel 18 millió forint – végül 41,4 millióért lett a fideszes képviselő lányáé.

Vagyis a Száger Anna tulajdonában álló Anemone Brigid Kft. 328 ezer forintos négyzetméteres áron jutott ingatlanhoz a Belváros északi részén, a Nyugati tér közvetlen szomszédságában. (Csak a pontosság kedvéért: 108 négyzetméter az üzlethelyiség földszinti része és 18 négyzetméter a galéria.)

A lap emlékeztet, hogy a vételár a piaci viszonyok töredékét tette ki, a környék négyzetméterárainak ismeretében az üzlethelyiség piaci értékesítés esetén aligha kerülhetne kevesebbe százmilliónál, de a százötven milliós ár sem lenne teljesen elrugaszkodott. (nepszava.hu)

A 24.hu tényfeltáró cikkét, további érdekes részletekkel itt lehet elolvasni teljes terjedelmében.


 

Kommentek

h i r d e t é s