h i r d e t é s

Jövőre nem érettségiztethet a Szinyei Merse Pál Gimnázium, leváltották az igazgatót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jövőre nem érettségiztethet a Szinyei Merse Pál Gimnázium, leváltották az igazgatót

2019. augusztus 11. - 06:36

 

Leváltották az igazgatóját, és nem érettségiztethet a következő, 2019/2020-as tanévben a Szinyei Merse Pál Gimnázium — írta meg az Index. Tóth Gábor intézményvezetői megbízását augusztus 15-i hatállyal visszavonták.

A Szinyei Merse Pál Gimnázium - Forrás: alfahir.hu

135 diákot büntetnek meg a döntéssel.

Ez a döntés azt a 135 diákot fogja jövőre büntetni, akik emiatt más intézményekben lesznek kénytelenek érettségizni. Így egészen biztosan pszichés hátrányba kerülnek majd

— nyilatkozta Tóth a lapnak.

Júliusban derült ki, hogy tizenöt esti tagozaton tanuló diák diák sikeres érettségi vizsgáját utólag megsemmisítette az érettségi vizsgabizottság, pedig a tanulók nem  csaltak a vizsgán. A különböző típusú iskolákból a Szinyei esti tagozatára érkező diákoknak a sikeres érettségi után jelezte a vizsgabizottság: érettségi előtt egy-egy tantárgyból különbözeti vizsgákat kellett volna tenniük. Vannak, akiknél a kémia, más diákoknál a biológia osztályzat okozta a bonyodalmakat.

Mivel a különbözeti vizsgáik valóban hiányoznak, így a köznevelési törvény értelmében a diákokat nem lehetett volna érettségire bocsátani. Ezt a Szinyei gimnázium mégis megtette, az Oktatási Hivatal által bonyolított érettségin a vizsgabizottság viszont észrevette a hibát, és utólag – már a sikeres vizsga után – megsemmisítette az eredményeket. Bár a diákok fellebbeztek, a Fővárosi Kormányhivatal egyáltalán nem válaszolt nekik. Pozitív válasz hiányában pedig a határidőig nem tudták feltölteni pontjaikat a felsőoktatási továbbtanulási rendszerbe, így elúszott számukra a továbbtanulás lehetősége. (24.hu)


 

h i r d e t é s