h i r d e t é s

Karácsony: A kormány a gazdaságvédelemre szánt források háromnegyedét saját klienseinek adta

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Karácsony: A kormány a gazdaságvédelemre szánt források háromnegyedét saját klienseinek adta

2021. június 10. - 19:01

 

A főpolgármester ígérete szerint szombaton délelőtt bemutatja jóvátételi politikájuk alapjait, illetve azt, hogyan vesznek majd vissza a válság nyerészkedőitől, és mit jelent a Tiborcz-adó mellett a Mészáros-adó.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Orbán Viktor … , akarom mondani, Mészáros Lőrinc vagyona 185 milliárd forinttal nőtt a válság alatt. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt egy év minden egyes órájában, amíg aludt, akkor is, 20 millió forintot keresett, percenként több mint 300 ezret – írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

A főpolgármester posztjában reagált a csütörtöki Kormányinfóra, illetve arra a hírre, miszerint összesen 669 milliárd forinttal növelte a vagyonát Magyarország 10 leggazdagabb vállalkozója a koronavírus-járvány alatt a 100 leggazdagabb magyart bemutató idei kiadvány alapján. Eszerint a leggazdagabbak között a dobogó felső fokára ezúttal a miniszterelnök felcsúti barátja állhatott, miután Mészáros Lőrinc vagyona az elmúlt egy évben 185 milliárd forinttal gyarapodott.

"Orbán Viktor ma azt mondta, a kormány nem illetékes Mészáros gazdagodásában. De még mennyire, hogy az. Hiszen éppen Orbán Viktor kormánya volt az, amelyik a gazdaságvédelemre szánt források háromnegyedét saját klienseinek adta, köztük a legnagyobb részt éppen Mészáros érdekeltségeinek. Íme, ennek az eredménye ez a brutális gazdagodás, lesz mit tenni abba a páncélszekrénybe… És mindezt azon a napon, amikor kiderült, egész Európában Magyarországra szabták ki a legtöbb bírságot az uniós forrásokkal való visszaélés miatt" – jegyezte meg Karácsony Gergely.

Közölte, hogy az egyetlen jó hír ebben, hogy lesz miből visszavenni a kormányváltás után. Hozzátette, hogy lesz Tiborcz-adó és lesz Mészáros-adó is. Éppen emiatt kell egyébként bocsánatot kérnie Tiborcz Istvántól egy jogerős ítélőtáblai döntés szerint. A miniszterelnök veje azért indított személyiségi jogi pert Karácsony Gergely ellen, mert a politikus az önkormányzati választási kampányban, az általa bevezetni tervezett, ingatlanokat érintő helyi adónemet Tiborcz-adóként emlegette.

A főpolgármester ezután megjegyezte többek között azt, hogy miközben a kormány kegyeltjei dúskálnak a milliárdokban, aközben Magyarországon:

  • már a válság előtt is 20 éves mélyponton volt a szociális kiadások GDP-arányos mértéke;
  • tízből négy magyar a jövedelmének csökkenéséről számol be;
  • a magyarok többsége szerint 2021 tavaszán a megélhetési nehézségek, a túl magas megélhetési költségek jelentik az ország legfontosabb problémáját;
  • áprilisban Magyarországon volt a legmagasabb az infláció.

A politikus bejegyzését azzal zárta, hogy szombaton délelőtt bemutatja annak a jóvátételi politikának az alapjait, ami az 1 százalék helyett a 99 százalékot támogatja. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s