h i r d e t é s

Karácsony: Az előző városvezetésnek 9 éve volt a Lánchíd felújítására

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Karácsony: Az előző városvezetésnek 9 éve volt a Lánchíd felújítására

2020. június 24. - 07:00

Négy pontban igyekezett összefoglalni a Lánchíd-ügyet Karácsony Gergely, hogy – mint fogalmazott – mindenkihez eljusson a valóság. - írja a hirklikk.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

A főpolgármester Facebook-oldalán megosztott egyik pont szerint – tudta meg a hvg.hu – az előző városvezetésnek kilenc éve volt a híd felújítására. Ennek ellenére, őket, a nyolc hónapja dolgozó új vezetést támadják.

Karácsony szerint a kormány mostantól minden évben egy teljes Lánchíd-felújításnak megfelelő összeget von el Budapesttől.

A főpolgármester megjegyezte, tény az is, hogy a kormánynak valójában egy fillérjébe sem kerül a felújítás, ugyanis „nagyjából annyi pénzt adnak, amennyit a városnak áfaként be kell majd fizetnie a beruházás után".

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a főváros hónapok óta dolgozik a Lánchíd-felújítás előkészítésén, „hamarosan kiírjuk az erre vonatkozó közbeszerzést".

A portál emlékeztet rá, hogy Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője az ATV hétfő esti műsorában azt mondta: „a Lánchíd felújítása nem egy, vagy nem elsődlegesen egy pénzügyi kérdés". 

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a múlt heti kormányinfón azt üzente, hogy a fővárosnak 180 milliárd forintja van csak államkötvényben. Ebből és a kormányzati támogatásból – a politikai viták helyett inkább – bele kellene kezdeni a felújításba.

Ha Tarlós István lenne a főpolgármester, akkor a felújítás már tartana, és egy év múlva kész lenne a Lánchíd

 – tette hozzá Gulyás.

hirklikk.hu


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky