h i r d e t é s

Karácsony Gergely: Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszus

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Karácsony Gergely: Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszus

2021. november 14. - 18:34

 

Karácsony Gergely merész párhuzamot vont 

Fotó: Bíró-Nagy András, Éber Márk Áron, Ferge Zsuzsa, Kiss Ambrus, Perintfalvi Rita, Pogátsa Zoltán, Scheiring Gábor, Szalai Erzsébet: Kádártól Orbánig

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere párhuzamot vont a vasárnap tartott Fidesz-kongresszus és a Magyar Szocialista Munkáspárt között. Karácsony Facebook posztban tette fel a nagy kérdést, miszerint “miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól”.

Újból megválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének 1061 szavazattal – igaz nem volt kihívója, de az eredményt nagy üdvrivalgás követte, majd a miniszterelnök is elmondta beszédét.

Karácsony Gergely a Fidesz-kongresszust az egykori Magyar Szocialista Munkáspárthoz hasonlította. Ez a miniszterelnök egy vasárnap közzétett Facebook-posztjában többek között azzal indokolta, hogy Orbán Viktor kihívó nélkül indult a Fidesz-kongresszus pártelnök választásán.

Mint írja:

Most komolyan, szerintetek miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól, ha a főnököt ellenjelölt nélkül újraválasztják, tele szájjal szidják a Nyugatot és a felforgató ellenzéket, a kerületi tanácselnök pedig elmondja, hogy még várják a választ a kellemetlen kérdésekre a pártközpontból?

– áll Karácsony Gergely Facebook falán. (168.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s