fbpx Karácsony Gergely: mi a f…ért hagytam magam rábeszélni a miniszterelnök-jelöltségre | CIVILHETES

h i r d e t é s

Karácsony Gergely: mi a f…ért hagytam magam rábeszélni a miniszterelnök-jelöltségre

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Karácsony Gergely: mi a f…ért hagytam magam rábeszélni a miniszterelnök-jelöltségre

2017. december 11. - 07:29

 

Szombaton az MSZP programbemutatóján - ha formálisan még nem is - Karácsony Gergely, a Párbeszéd elnöke, Zugló polgármestere, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjeként jelent meg.

Fotó: Halász Nóra / Forrás: zoom.hu

Bár még a végleges döntésig sok víz lefolyik a Dunán, mindenesetre az elmúlt napokban történtek újabb fejezetekkel gazdagítják a politikai folklórt. Pár év múlva talán még tanítani is fogják kezdő politológus hallgatóknak, hogyan készült a magyar demokratikus ellenzék Orbán leváltására.

Két hét múlva karácsony. Az elmúlt hét eseményei kizárják, hogy az ellenzéki együttműködés szentesítése a baloldali választók fenyőfája alá kerül. A jelek szerint, maguk az érintettek sem igen hisznek már az egészben, a fő cél annak "megkomponálása melyik párt lesz a bűnbak a választási eredményért. Többen állnak sorban ezért címért. 

A 168 óra online oldalán jelent meg, hogy egy titokban készült - és "véletlenül" -kiszivárogtatott felvételen  Karácsony Gergely „öszödi” mélységekben beszél arról, mennyire nem hiányzott számára a miniszterelnök-jelöltség:

"Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk." 

A felvétel szerint még egy lapáttal rá is tett:

"nekem van egy fő állásom, ami önmagában egy kibaszott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok."

A hangfelvétel valódiságát Karácsony nem tagadta. Saját közösségi oldalán így ír:

"Köszönöm az ingyen reklámot! Ez a titkos hangfelvétel is csak azt bizonyítja, hogy én nem egóból vagy hataloméhségből, hanem felelősségtudatból csinálom, amit csinálok, és nem áltatom magam azzal, hogy Zugló polgármestereként is teszek eleget a változásért. A stílusért persze elnézést kérek, de úgy tudtam, hogy a barátaimmal beszélgetek, őszintén. Sajnálom, hogy valaki visszaélt a bizalmammal."

A harc folytatódik, távol még a vége. A Fidesz csápjai messze érnek: a városi legendák szerint emberei ott vannak talán minden párt környékén. A hatalom megtartásért tudjuk semmi sem drága, a karaktergyílkolászás Orbánék fő fegyvere már több mint egy évtizede. Ezzel élhetnek most is. Áruló pedig mindig akad: a Bibliában is olvashattuk, jó pénzért akár a legközelebbi tanítvány "tisztessége"  is megvásárolható.


 

h i r d e t é s