h i r d e t é s

Karácsony Gergely: "Mi lenne ha egyszerűen nem vennék el a főváros pénzét?"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony Gergely: "Mi lenne ha egyszerűen nem vennék el a főváros pénzét?"

2020. október 28. - 15:08

 

A Facebookon fakadt ki a főpolgármester.

Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerdán bejelentette, hogy a kormány első körben 60 milliárd forint értékben kész "átvállalni" a fővárostól több jelentős beruházást, amelyeket az önkormányzattal közösen dolgoznának ki.

Fürjes meg is nevezte, hogy miket venne át a kormány: a gellérthegyi sikló beruházását, a Biodóm befejezését, a rakpartok átalakítását, a budai fonódó villamos meghosszabbítását és az Etele téri buszpályaudvar kibővítését.

Karácsony szerda délután ezzel kapcsolatban azt írta a Facebookon, Varga Mihály pénzügyminiszter a kormány több mint a háromszorosára emelte a Fővárosi Önkormányzatra kivetett önkormányzati adót, ezzel közel 100 milliárdot vennének ki a főváros és a fővárosiak zsebéből - Fürjes pedig ennek most egy részére tett ígéretet.

"Jön Fürjes Balázs államtitkár, aki nagy kegyesen beígéri ennek a pénznek valamivel több, mint a felét a kormány által lebonyolított beruházások formájában. Most azt hagyjuk is, hogy a főváros számára tett kormányzati ígéretek közül eddig szinte semmi nem teljesült maradéktalanul. Velünk mindenről lehet beszélni, ami a város érdeke, akár erről is.
De az ég szerelmére, mi lenne ha egyszerűen nem vennék el a főváros pénzét? És akkor az döntene a fővárosi fejlesztésekről, akit ezzel megbíztak a fővárosi választópolgárok. És nem azok, akiket pedig leszavaztak
" - írta Karácsony. (magyarnaramcs.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s