h i r d e t é s

Karácsony Gergelyék mégis megvétóznák az atlétikai világbajnokságot?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Karácsony Gergelyék mégis megvétóznák az atlétikai világbajnokságot?

2021. december 28. - 05:47

A kiadáscsökkentés érinti a budapesti egészségügyet is.

Gulyás Gergely és Karácsony Gergely - Forrás: RTL Klub

Karácsony Gergely november végén még arról beszélt az ATV-nek, hogy két feltételük volt a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésének támogatásához: az egyik, hogy ne adjanak át vagyonelemeket a Fudan Egyetem alapítványának, a másik, hogy megkapják az Egészséges Budapest Program fejlesztéseire fordítandó forrást. Ez a két feltétel akkor teljesült, így a vétó is elmaradt.

A Pénzügyminisztérium december 22-én kiadott közleményéből kiderült, hogy a kormány 755 milliárd forinttal vágja meg a 2022-es kiadásokat. Ennek része az is, hogy más tételek mellett átmenetileg közel 13,2 milliárd forinttal csökkentik az Egészséges Budapest Programmal kapcsolatos kiadásokat.

Karácsony Gergely az RTL Híradónak kifejtette:

Ha van húszmilliárd forint a Fertő tó tönkretételére, akkor lehet tízmilliárd a budapesti egészségügy fejlesztésére. A főváros azzal a feltétellel támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését, hogy az Egészséges Budapest Program tovább megy. Amikor a kormány megvonja egy tollvonással ezeket a forrásokat, akkor gyakorlatilag kihúzza a szőnyeget az atlétikai világbajnokság megrendezése alól.

Az RTL megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, a következő választ kapták: „az Egészséges Budapest Program fejlesztései csupán átütemezésre kerülnek, ez nem jelenti azt, hogy nem valósulnak meg”. (Index)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky