h i r d e t é s

Katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra a meggyilkolt rendőrt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra a meggyilkolt rendőrt

2023. január 27. - 05:19

Végső búcsút vettek Baumann Pétertől.

Forrás: police.hu

Családtagok, rokonok, barátok, kollégák, ismerősök kísérték utolsó útjára 2023. január 26-án Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot a Mátészalkai Köztemetőben – írja a police.hu.

A fiatal férfi, a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja január 13-án szolgálatteljesítés közben hunyt el, miután egy késes támadó halálosan megsebesítette. Baumann Pétert Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül előléptette rendőr főhadnaggyá.

A temetésen Pintér Sándor mellett Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány és helyettesei, a megyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői részvétüket fejezték ki, és főhajtással tisztelegtek Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy előtt.

A ravatalnál a BRFK munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy búcsúzott.

A főkapitány búcsúbeszédében kiemelte, hogy Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúzunk, hanem egy olyan rendőrtől, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége.

Terdik Tamás elmondta, hogy Baumann Péter barátságos, kedves személyiségének köszönhetően gyorsan beilleszkedett, kollégáival kiváló kapcsolatot alakított ki, szolgálati helyéhez rendkívüli mértékben kötődött. Pozitív életszemlélete, kisugárzása által rövid idő alatt számos barátra tett szert, életre szóló baráti kapcsolatai szövődtek.

„A mi szemünkben az intézkedő rendőrök – Baumann Péter főtörzsőrmester, Dobos László törzszászlós, Kállai László főtörzszászlós – hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe” – mondta a főkapitány. Baumann Péter személyiségét, hitvallását talán legjobban egyik kollégájának a következő gondolata fejezi ki: „Ha jelenleg meg tudnánk tőle kérdezni, hogy ami történt, az jól történt-e, akkor a válasza az lenne, hogy bármikor újra bevállalná, ha ezzel másokat megvéd.”

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egyidőben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát, hogy emlékezzenek és tisztelegjenek elhunyt kollégájuk emléke előtt.

Mátészalkán több száz kollégája vett végső búcsút Baumann Pétertől. (rtl.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!