h i r d e t é s

Kecskemét határában új bekötőút épül kétmilliárd forintos uniós támogatásból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kecskemét határában új bekötőút épül kétmilliárd forintos uniós támogatásból

2023. április 11. - 07:31

Csaknem kétmilliárd forint európai uniós támogatással bekötőút épül Kecskemét határában összeköttetést teremtve az M5-ös autópályával és a 445-ös főúttal – közölte Kecskemét polgármestere.

Az útfejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 1,937 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a kecskeméti önkormányzat – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

A projekt célja Hetényegyháza városrész, az M5-ös autópálya, valamint a 445-ös főút között kapcsolatot biztosító út kiépítése és a meglévő útszakaszok fejlesztése, korszerűsítése

– tette hozzá.

A polgármester szerint a beruházással mintegy 2,2 kilométer hosszan fejleszti a közutakat. Építenek egy új csomópontot is a jól járható önkormányzati burkolatlan út és a Helikon utca csatlakozásánál. A Helikon utcától a temetőig, több mint 500 méter hosszúságban, 1,5 méter széles közös gyalogút-kerékpárút épül.

Az új bekötőút elősegíti a településrészen található vállalkozások, valamint Kecskemét déli gazdasági övezetének egyszerűbb megközelíthetőségét a környező településekről érkező munkavállalók számára, és jelentősen tehermentesíti az 5218-as, Kecskemétet Kerekegyházával összekötő utat is.

A munkálatok várhatóan az év végéig befejeződnek. (Index)